Preşedintele iranian Massoud Pezeshkian subliniază marţi, la o zi după bombardamente sângeroase ale Israelului în Liban, într-un interviu acordat CNN, că mişcarea islamistă libaneză Hazbollah, aliata Iranului, nu poate ”rămâne singură” în faţa Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Luni  a fost cea mai sângeroasă zi după escaladarea tensiunilor între Israel şi Hezbollah, în care s-au înregistrat peste 500 de morţi.

Preşedintele iranian a catalogat aceste atacuri cu ”o criză umană şi umanitară”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Există un risc ca evenimentele care se desfăşoară în prezsnt (în Liban) să se extindă în întreaga regiune” a Orientului Mijlociu, a avertizat el.

Iranul ”nu va permite ca Libanul să devină altă (Fâşia) Gaza pe mâna Israelului”, a avertizat la CNN Massoud Pezeshkian, ales preşedinte în iunie.

”Hezbollahul nu se poate ridica singur împotriva unui stat care este apărat, susţinut şi alimentat de către ţări din Occident, ţările europene şi Statele Unite ale Americii”, consideră el.

Mişcarea şiită proiraniană este înarmată şi finanţată de către Gadienii Revoluţiei, o organizaţie paramilitară a Republicii islamice aflată în directa subordine a preşedintelui.

Hezbollahul susţinela rândul său miliţii proiraniene în zonă.

În urma atacului Hamas de la 7 octombrie în sudul Israelului, mişcarea islamistă libaneză trage aproape zilnic rachete sau lansează drone către nordul Israelului, în semn de solidaritate cu Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.