Implicarea forţelor armate obişnuite nord-coreene pentru a sprijini invadarea Ucrainei de către Rusia ar fi o escaladare gravă a războiului, au declarat miniştrii de Externe ai Franţei şi Ucrainei la o conferinţă de presă comună susţinută sâmbătă la Kiev, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Francezul Jean-Noel Barrot, care se află în prima sa călătorie în Ucraina de când a devenit ministru de Externe, în septembrie, urmează să viziteze duminică estul ţării, unde Franţa va finanţa noi două noi centre pentru protecţia copiilor afectaţi de război.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a acuzat joi Coreea de Nord că a desfăşurat ofiţeri alături de Rusia şi că se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi pentru a ajuta efortul de război al Moscovei, deşi şeful NATO Mark Rutte a declarat că nu există dovezi ale prezenţei Phenianului, în acest stadiu.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Ar fi grav şi ar împinge conflictul într-o nouă etapă, o etapă de escaladare suplimentară”, a spus Barrot la Kiev, adăugând că o astfel de mişcare ar semnala că Moscova are probleme în război.

Omologul său ucrainean, Andrii Sibiha, a declarat că riscul de escaladare din acest motiv este ”uriaş”.

”Aceasta este o ameninţare uriaşă de escaladare în continuare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Există un risc mare ca aceasta să depăşească amploarea şi graniţele sale actuale”.

La începutul acestei săptămâni, Zelenski şi-a prezentat ”planul de victorie”, despre care a spus că va permite Ucrainei să pună capăt războiului cel târziu anul viitor.

Primul pas al acestui plan a fost aderarea necondiţionată la NATO a Ucrainei.

Ministrul de Externe al Franţei a declarat că Parisul este deschis la ideea unei invitaţii imediate a Ucrainei de a adera la NATO, dar că discuţiile cu aliaţii pe această temă vor continua.

În ceea ce priveşte invitaţia pentru Ucraina de a adera la NATO, suntem deschişi şi este o discuţie pe care o avem cu partenerii noştri”, a spus Barrot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.