Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, s-a dus luni la o închisoare federală, în nord-estul Statelor Unite, pentru a începe să-şi ispăşească o pedeapsă cu privire la obstrucţionarea unei anchete parlamentare cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului, a constatat un jurnalist AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt mândru să mă duc la închisoare azi (...), dacă este ceea ce trebuie să fac pentru a-i ţine piept lui Joe Biden”, a declarat acest ideolog populist, o figură influentă a mişcării ultraconservatoare, după care a intrat în Închisoarea Danbury, în statul Connecticut, prezentându-se drept ”un deţinut politic”.

Steve Bannon, în vârstă de 70 de ani, urmează să ispăşească de-acum patru luni după gratii, după ce pedepasa i-a fost suspendată, după ce unul dintre recursurile pe care le-a făcut a fost respins de către ujn judecător.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El purta o cămaşă neagră şi un pantalon gri deschis şi a fost primit, în apropierea clădirii penitenciarului, de o mică mulţime de susţinători, cu steaguri ”Trump 2024”, şi de către una dintre cele mai aprige alese trumpiste în Congres, Marjorie Taylor Greene, care l-a îmbrăţişat în faţa camerelor de luat imagini.

Steve Bannon - care nu mai lucrează în mod oficual pentru candidatul republican la preşedinţie, l-a asigurat luni pe Donald Trump de susţinerea sa şi i-a promis să-şi folosească toată influenţa în vederea relegerii acestuia, prin podcastul său "War Room", care va continua fără el.

REFUZ DE A COOPERA

Înainte de a ajunge la Închisoarea Danbury, el a luat cuvântul în emisiunea sa şi s-a felicitat pentru rezultatele din primul tur al alegerilor legislative anticipate din Franţa, marcate de o victorie clară a extremei drepte şi alte rezultate bune ale acestei mşcări în alte ţări în alegerile europene.

”Mişcarea noastră îşi trăieşe momentul”, şi-a exorimat el bucuria.

Steve Bannon a fost condamnat în octombrie 2022 la patru ani de închisoare cu privire la obstrucţionarea puterii de anchetare a Congresului, din cauza refuzului de a coopera în ancheta parlamentară cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, o pedeapsă confirmată în apel la 10 mai 2024.

Cu o zi înainte de 6 ianuarie 2021, Steve Bannon a ”prezis” că ”tot iadul” de va revărsa.

Iar în ziua în care sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american, cu scopul de a încerca să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile din noiembrie 2020, Steve Bannon a vorbit la telefon cu preşedintele în exerciţiu de atunci.

Parlamentarii voiau să-l interogheze cu privire la rolul său în acele evenimente.

El intră la închisoare în ziua în care Curtea Supremă americană, majoritar conservatoare, a amânat din nou procesul federal al lui Donald Trump cu privire la presupuse tentative de a inversa în mod ilegal rezultatul alegerilor din 2020.

Alt fost consilier al lui Donald Trump la Casa Albă, Peter Navarro, ispăşeşte în prezent o pedeapsă de patru luni de închisoare din cauză că a refuzat să răspundă unei convocări a Congresului în ancheta cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.