Două persoane au murit miercuri la Kiryat Shmona, în nordul Israelului, după ce au fost lovite de o rachetă lansată din Liban, în timp ce şase persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac cu armă albă în oraşul israelian Hadera, potrivit unui bilanţ comunicat de autorităţi, relatează Reuters şi The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Potrivit armatei israeliene, un baraj de aproximativ 20 de rachete a fost tras miercuri din Liban asupra oraşului Kiryat Shmona, din nordul Israelului. Serviciul de ambulanţă Magen David Adom a anunţat că tratează un bărbat şi o femeie, în vârstă de 40 de ani, care erau în stare critică. Ulterior, cei doi au murit, potrivit The Times of Israel.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În acelaşi timp, la Hadera, şase persoane au fost rănite prin înjunghiere.

„Teroristul a fost neutralizat”, a precizat poliţia într-un comunicat. „Au fost identificate patru locuri separate şi şase victime au suferit răni prin înjunghiere”, a spus poliţia, care nu a furnizat imediat alte detalii, dar a difuzat un scurt videoclip cu arestarea presupusului atacator.

Dintre cele şase persoane duse la spital, cel puţin două sunt în stare gravă, potrivit autorităţilor sanitare.

Israelul se află în stare de alertă maximă de la atacul Hamas din 7 octombrie 2023 în sudul teritoriului său şi de la lansarea ofensivei sale împotriva grupării islamiste palestiniene în Fâşia Gaza. De câteva zile, armata israeliană desfăşoară de asemenea operaţiuni terestre în sudul Libanului împotriva Hezbollah, aliatul Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.