Mişcarea teroristă palestiniană Hamas este „în viaţă şi va rămâne aşa”, în ciuda morţii liderului său Yahya Sinwar într-o operaţiune militară israeliană, a declarat, sâmbătă, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Pierderea sa este cu siguranţă dureroasă pentru frontul de rezistenţă” împotriva Israelului «dar nu se va opri deloc cu martiriul lui Sinwar», a declarat Ayatollahul Khamenei într-o declaraţie.

Iranul nu recunoaşte statul Israel, duşmanul său declarat, şi a făcut din sprijinul pentru cauza palestiniană unul dintre pilonii politicii sale externe de la Revoluţia islamică din

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Yahya Sinwar „a fost o figură strălucită de rezistenţă şi luptă” împotriva Israelului, a declarat ayatollahul Khamenei. „El s-a ridicat cu o hotărâre de neclintit împotriva inamicului crud şi agresiv şi l-a plesnit în faţă cu tact şi curaj”, a adăugat el.

Yahya Sinwar, mult timp un om din umbră înainte de a prelua conducerea Hamas în această vară, este considerat a fi arhitectul atacului fără precedent al mişcării teroriste palestiniene asupra Israelului la 7 octombrie 2023, care a aruncat de atunci regiunea într-un conflict sângeros.

Cu o zi înainte ca Sinwar să fie numit şef al Hamas în august, liderul suprem al Iranului a postat pe site-ul său o înregistrare video a unei întâlniri rare cu acesta, care datează din 2011.

La acea vreme, Yahya Sinwar făcea parte din delegaţia mişcării islamiste palestiniene condusă de Ismail Haniyeh, fostul lider al grupării, ucis la Teheran la sfârşitul lunii iulie într-o lovitură atribuită Israelului, şi căruia i-a succedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.