Marina mexicană a anunţat, vineri, că a confiscat 8,3 tone de droguri în Pacific, recordul său pentru o operaţiune pe mare, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Valoarea bunurilor confiscate a fost de 2,099 miliarde de pesos (134,5 milioane de euro), a precizat marina într-un comunicat, fără a preciza despre ce droguri este vorba.

„Aceasta reprezintă cea mai mare cantitate de droguri confiscate în timpul unei operaţiuni maritime, fără precedent în istoria instituţiei”, a menţionat marina mexicană.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

 

Captura a fost efectuată la sud-vest de oraşul Lazaro Cardenas, în statul Michoacan, pe coasta de vest a Mexicului.

În timpul operaţiunii, marina a declarat că a abordat şase ambarcaţiuni - cinci bărci rapide şi un semi-submersibil de aproximativ 15 metri lungime - şi a arestat 23 de persoane.

Cea mai mare captură de droguri din istoria Mexicului, 23 de tone de cocaină columbiană, a avut loc în noiembrie 2007.

Timp de decenii, Mexicul a fost centrul traficului de droguri către America de Nord, activitate asupra căreia un număr mare de carteluri luptă pentru control.

Statul Michoacan, în largul căruia a avut loc capturarea, este scena unor lupte constante între bandele criminale, inclusiv puternicul cartel Jalisco Nueva Generacion.

Noul preşedinte al Mexicului, Claudia Sheinbaum, care a venit la putere la 1 octombrie, a prezentat câteva zile mai târziu un „plan de securitate naţională” pentru a reduce violenţa în ţara sa, concentrându-se pe cele mai periculoase state din nord şi de pe coasta Pacificului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.