Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi 85 au fost rănite, vineri, în urma unor lovituri israeliene asupra unor locuinţe din tabăra de refugiaţi Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, au anunţat serviciile de urgenţă palestiniene, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei de presă palestiniene Wafa, aproximativ douăzeci de femei şi copii se numără printre victimele acestor lovituri, efectuate la o zi după ce armata israeliană a anunţat eliminarea liderului Hamas Yahya Sinwar.

Alte lovituri israeliene au ucis vineri cel puţin 39 de persoane în Fâşia Gaza, dintre care 20 în Jabalia, a declarat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Locuitorii din Jabalia au declarat că tancurile israeliene au ajuns în centrul taberei de refugiaţi şi că armata israeliană distruge zeci de case în fiecare zi, alternând bombardamentele aeriene şi terestre cu amplasarea de bombe activate de la distanţă.

Tsahal a declarat că forţele sale, care operează în Jabalia de două săptămâni, au ucis joi zeci de combatanţi şi au dezmembrat infrastructura militară.

Israelul a anunţat joi că l-a eliminat pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, considerat a fi „creierul” atentatelor din 7 octombrie 2023.

Potrivit armatei israeliene, operaţiunile din Jabalia vizează să împiedice combatanţii mişcării palestiniene să se regrupeze pentru a comite noi atacuri.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.