Mai multe regiuni din Rusia au fost vizate în noaptea de miercuri spre joi în atacuri ucrainene cu dronă, care au ţintit în special depozite de petrol şi s-au soldat cu un mort, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drone au lovit oraşul Slaviansk na Kubani, în regiunea Krasnodar (sud), unde o femeie a fost ucisă, potrivit guvernatorului regional Veniamin Kondratiev.

”În noaptea (de miercuri spre joi), un atac criminal al regimului de la Kiev a vizat Slaviansk na Kubani. O casă a fost distrusă în întregime. Din nefericire, o locuitoare a fost ucisă”, a scris el pe Telegram.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În total, 15 drone au fost interceptate şi distruse în Republica Adîgheia, în regiunile Briansk, Krasnodar, Rostov, Belgorod şi Orlov, potrivit aceleiaşi surse.

”În cursul nopţii, o tentativă a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu drone aeriene împotriva unor instalaţii pe teritoriul rus a fost împiedicată”, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

În afară de Krasnodar, atacurile ucrainene au vizat depozite de petrol, potrivit autorităţilor locale.

În Republica Adîgheia (sud), un incendiu a izbucnit într-o  rafinărie de petrol în satul Enem, ”în urma unui atac cu dronă”, a anunţat pe Telegram guvernatorul Murat Kumpilov.

Incendiul a fost stins rapid, anunţă el.

În regiunea Tambov (centru), un rezervor a luat foc joi dimineaţa într-o rafinărie importantă de petrol în satul Platonovka, ”probabil” din cauza unei drone, a anunţat pe Telegram guvernatorul Maxim Egorov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.