Armata israeliană a cerut, duminică dimineaţă, locuitorilor din două cartiere din sudul Beirutului să se evacueze, anticipând o lovitură împotriva a două clădiri despre care credea că adăpostesc instalaţii Hezbollah, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aceste clădiri sunt situate în districtele Haret Hreik şi Hadath Beirut, a precizat armata israeliană într-un mesaj adresat populaţiei. „Vă aflaţi în apropierea unor instalaţii şi interese afiliate Hezbollah, împotriva cărora Forţele de Apărare ale Israelului vor lua măsuri în viitorul apropiat”, a avertizat aceasta.

„Pentru siguranţa dumneavoastră şi a membrilor familiei dumneavoastră, trebuie să evacuaţi imediat clădirea şi clădirile adiacente şi să vă deplasaţi la cel puţin 500 de metri distanţă”, a adăugat ea, susţinându-şi declaraţia cu fotografii din satelit ale celor două clădiri.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

De la jumătatea lunii septembrie şi după un an de schimburi de focuri la frontieră, armata israeliană efectuează lovituri aeriene intensive împotriva mişcării pro-iraniene Hezbollah din Liban, însoţite din 30 septembrie de o ofensivă terestră în sudul ţării.

Cel puţin 1 454 de persoane au fost ucise în Liban începând cu 23 septembrie, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale. La jumătatea lunii octombrie, ONU număra aproape 700 000 de persoane strămutate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.