Un tânăr de 29 de ani din Constanţa este cercetat de poliţişti după ce a pretins că este femeie pe reţele de socializare şi a convins nouă bărbaţi să îi trimită diferite sume de bani, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 42.000 de euro. Victimele au între 29 şi 48 de ani, iar sumele cerute sunt cuprinse între 1.740 într-o singură lună şi 105.550 de lei obţinuţi de la un singur bărbat în decurs de aproximativ patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că poliţiştii au făcut o percheziţie în judeţul Constanţa, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. 
”În fapt, la data de 15 noiembrie 2023, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat, în vârstă de 48 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 2019 - septembrie 2023, persoane necunoscute, prin intermediul unor reţele de socializare online, l-ar fi indus în eroare, prin aceea că, folosindu-se de o identitate feminină falsă, i-ar fi câştigat încrederea şi pe fondul unor presupuse relaţii, i-ar fi solicitat mai multe sume de bani, provocându-i un prejudiciu în valoare totală de peste 100.000 de lei”, au afirmat poliţiştii.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Ei au început cercetările în acest caz şi au identificat un bărbat de 29 de ani, suspectat de comiterea faptei. 
”Totodată, în urma probatoriului administrat în cauză a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2023, bănuitul, folosind acelaşi mod infracţional de operare, ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, să remită diverse sume de bani”, a menţionat sursa citată. 
Anchetatorii au stabilit că prejudiciul total în acest caz este de aproximativ 42.000 de euro.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.