Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, luni după-amiază, în judeţul Tulcea, pompierii avertizând că există riscul de extindere la pădure, în zona Chilia Veche. Suprafaţa estimată a fi afectată este de 550 de hectare. Incendiul a fost localizat după aproximativ cinci ore, lucrându-se la stingerea ultimelor focare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit ISU Tulcea, incendiul a fost sesizat, luni, în jurul orei 14.30, de către pădurarul din zona Ostrovu Tatanir (Chilia Veche), acesta manifestându-se la vegetaţie uscată şi cultură de grâu şi existând riscul de propagare la fondul forestier. 

”Către locul evenimentului a fost mobilizat SVSU Chilia Veche, autorităţile locale, dar şi două echipaje de pompieri, unul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de stingere cu patru subofiţeri şi un ofiţer, dar şi un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan cu o ambarcaţiune şi echipaj complet, pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se dezvolta sub acţiunea vântului puternic pe o suprafaţă întinsă de teren, de câteva sute de hectare. De asemenea, în sprijinul forţelor prezente au acţionat pentru limitarea propagării incendiului şi lichidării acestuia şi lucrători ai Secţiei Chilia Veche din cadrul Penitenciarului Tulcea. După aproximativ 5 ore de la primirea apelului, incendiul a fost localizat, iar în acest moment se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor rămase”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
 
Ei au adăugat că prin intervenţia rapidă a SVSU Chilia Veche, a autorităţilor locale, a pompierilor şi a lucrătorilor Penitenciarului Tulcea, incendiul a fost oprit înainte să ajungă la fondul forestier. Pagubele au fost limitate la aproximativ 100 de hectare de grâu, 400 de hectare de vegetaţie uscată, stuf şi mirişte, fiind salvate aproximativ 900 de hectare de grâu. 
 
Pompierii urmează să afle cauza izbucnirii focului după finalizarea intervenţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată la o cultură agricolă şi că există risc de extindere la pădure în zona Chilia Veche.

”Se intervine cu o ambarcaţiune şi echipaj complet a Pichetului Crişan şi o autospecială cu patru subofiţeri şi un ofiţer din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea. Suprafaţa estimată a fi afectată este de aproximativ 550 de hectare”, au precizat pompierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.