Poliţia Română anunţă că de la începutul campaniei electorale şi până în prezent 98% dintre persoanele care şi-au schimbat reşedinţa în mod repetat au fost verificate de poliţişti, fiind întocmite 18 dosare penale pentru infracţiuni de fals şi uz de fals.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în această perioadă poliţiştii fac verificări cu privire la situaţiile în care mai multe persoane şi-au stabilit reşedinţa la aceeaşi adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetat îşi stabilesc reşedinţa în perioada pre-electorală.

Astfel, de la începutul campaniei electorale şi până în prezent, poliţiştii au verificat 98% din sesizările transmise de către colegii din cadrul  Directiei pentru Evidenţa Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, iar în urma acestor verificări au fost întocmite 18 dosare penale pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declaraţii şi coruperea alegătorului şi au fost aplicate 146 de amenzi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, poliţiştii au făcut verificări în cadrul campaniei “Tu votezi! MAI te informează!”, cetăţenilor fiindu-le transmise recomandări în legătură cu procesul electoral: să deţină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală şi să respecte confidenţialitatea votului, precum şi informaţii cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de Codul Penal.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.