Un adolescent de 16 ani, instituţionalizat într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, a ajuns la spital, după ce a fost bătut de un al tânăr din acelaşi centru, cu un an mai mare. Cazul a fost făcut public de fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan, care publică imagini cu agresiunea şi susţine că reprezentanţii centrului au încercat să ascundă faptele, raportând incidentul drept un ”accident”. Oficialii DGASPC Braşov anunţă că au depus plângere la Poliţie în privinţa tânărului agresor şi fac anchetă internă pentru a se stabili dacă există vinovăţie în rândul angajaţilor centrului care trebuia să îi supravegheze pe tinerii instituţionalizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

“Un copil abandonat a fost lovit cu bestialitate la DGASPC Braşov. Grav este că au modificat fişa de incident, scriind că s-a accidentat. Am intrat în posesia filmărilor, iar imaginile sunt extrem de dureroase. Eram prezent când tânărului i s-a promis transferul la un alt centru. Chiar eu l-am îndrumat să facă o cerere în acest sens şi i-am înmânat cererea unui şef de centru pentru a fi ascultat. Din nefericire, imediat după eveniment, acesta a revenit în centru şi ghiciţi ce cadou a primit: a fost strivit din bătaie. După aceea, a ajuns la spital pentru a fi operat, fiind nevoie de intervenţie chirurgicală. Aşa se întâmplă cu copiii aflaţi în grija statului: striviţi până cad din picioare.” a scris Vişinel Bălan pe Facebook, mesajul său însoţind imaginile cu agresiunea asupra copilului.

El a cerut Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Ministerului Familiei să ia măsuri imediate.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, a declarat, pentru News.ro, că incidentul a avut loc săptămâna aceasta, luni seară, într-un centru al instituţiei, unde un tânăr de 17 ani l-a agresat pe un alt beneficiar în vârstă de 16 ani.

”Cel mic a fost dus cu ambulanţa la spital, a primit îngrijiri medicale, ulterior s-a întors în serviciul social. Din punct de vedere al instituţiei, s-a demarat o cercetare administrativă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat acolo şi a fost sesizată Poliţia”, a declarat oficialul DGASPC.

Lidia Mailat a precizat că adolescentul bătut a avut o buză spartă şi a fost cusut în urma incidentului.

Întrebată dacă conducerea DGASPC a depus plângere la Poliţie şi în ceea ce priveşte angajaţi ai centrului care nu au acţionat pentru ca acel incident să fie prevenit, Lidia Mailat a precizat că sesizarea penală se referă la agresiune.

De asemenea, reprezentantul DGASPC nu a precizat câţi angajaţi ai centrului fac obiectul cercetării administrative, aceasta subliniind că în urma anchetei interne vor fi luate eventuale măsuri faţă de angajaţii centrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.