Interpretul Mihai Trăistariu a declarat, pentru News.ro, vineri, după repetiţiile de dinaintea semifinalei Eurovision România 2016, care are loc, vineri seară, în Sala Sporturilor din Baia Mare, că vrea să câştige concursul selecţiei naţionale ”pe bune” şi că are în minte un show ”fabulos” pentru competiţia muzicală de la Stockholm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Eu am venit la Eurovision ca să câştig pentru România locul întâi. Ştiu că se poate. Am în minte un show fabulos, care costă foarte mult, nu pot să dau detalii acum, că se poate fura. Va trebui, dacă sunt ales, să vorbesc cu televiziunea, să facem rost de aceşti bani, să facem un show care poate câştiga. Am nevoie, pe lângă voce, de un show cu care să luăm ochii cu totul”, a spus el, adăugând că, în 2006, i s-a reproşat că nu a luat locul I pentru că ”Tornero” nu a avut show.

Artistul a precizat că show-ul de la Stockholm ar fi complet diferit faţă de cel din selecţia naţională, urmând să păstreze doar ”partea de lumini”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Mihai Trăistariu a mai spus că are emoţii privind televotingul, pentru că nu ştie ce gândesc oamenii de acasă, care vor vota.

”Românul stă acasă şi votează ce îi place. El nu îşi dă seama dacă o piesă e mai bună decât alta. Lui îi place o fată că-i frumoasă, poate să îi placă ăla pentru că are o voce bună sau poate să îi placă un show fantastic sau nebunia unui artist, trilurile lui. Şi, atunci, nu îmi dau seama ce o să voteze cea mai mare masă de oameni. Deci e riscant. Chiar dacă eu am mai fost pe scena Eurovision cu «Tornero» şi am adus punctajul maxim, deocamdată, poate unii vor gândi şi asta, nu ştiu. Şi dorinţa mea de a câştiga ar trebui să influenţeze”, a spus el.

Cântăreţul a menţionat că juriul este întotdeauna subiectiv. 

”Randi e mai mult pe show, Moculescu vrea muzicalitate de aia artistico-science fiction, să fie nu ştiu ce armonii pe o piesă. Zoli, la fel, fiind cu butoaiele, cu Sistem, o să vrea un fel de show. Doamna Cepraga, probabil, caută o căldură în glas şi un romantism. Deci fiecare va fi subiectiv. Un juriu nu poate să dea acelaşi note. Dar, în amalgamul ăsta de piese, trebuie să iasă una mai în faţă, şi o să iasă”, a spus interpretul. 

Un alt motiv pentru care Mihai Trăistariu are emoţii este că a răcit. ”Am o mică zgârietură pe glas şi mă enervează de mor, că eu am trilurile alea care trebuie să iasă cristal. 15 medicamente iau, de dimineaţa până seara, şi un sirop. Uite, vezi tusea? Am şi un fel de alergie la frig, la rece, am şi un reflux esofagian, mi-a zis medicul, adică sucul gastric vine noaptea în gât şi îmi arde esofagul şi automat răguseşti”, a precizat el.

Interpretul a mai declarat că piesa ”Paradisio” este mai bună decât ”Tornero”.

”Refrenul se reţine la fel de uşor. Este esenţial, într-un concurs de creaţie, cum e Eurovisionul. Dacă nu rămâi cu refrenul... Poţi să ai voce, show, dar de refren tot ai nevoie totuşi, sunt 43 de ţări, trebuie să îţi rămână ceva în cap. Strofa am făcut-o sensibilă, ca să îmi pun şi vocea în valoare, dar să semene cumva a baladă, iar refrenul vine în forţă, ritmat şi cu volum, ca la club, şi atunci piesa este o combinaţie interesantă. Mi-am băgat nota aia lungă, o ţin vreo 20 de secunde. Trilurile mele, celebrele octave şi sensibilitatea - piesa are o anumită sensibilitate - combinate cu vocea mea vor da bine”, a explicat Mihai Trăistariu.

El a mai spus că popularitatea lui l-ar putea avantaja în competiţie, el susţinând peste 6.000 de concerte în cei 18 ani de experienţă.

”Tot timpul îmi zic: dintre toate cele 6.000 de concerte, în toate satele româneşti şi zilele comunei, n-oi găsi acolo câte o bătrânică, fetiţă, care să mă voteze de drag, nu neaparat pentru piesă sau pentru voce. Să zică: «Mie îmi place băiatul ăsta şi vreau să meargă el mai departe»”, a precizat el.

Totuşi, Mihai Trăistariu a declarat că vrea să câştige ”pe bune” şi că a aşteptat piesa ”Paradisio” timp de mai mulţi ani.

”Tot voiam la Eurovision, dar nu găseam piesa. Acum trei luni când am auzit «Paradisio» şi am zic că exact asta trebuie. Are un mesaj interesant, cosmic. Nu s-a mai făcut la Eurovision ceva science fiction, are un refren foarte bun, se reţine imediat, ceea ce înseamnă că poate fi hit, la orchestraţie se va mai umbla, pentru că a fost un pic discutată, dar se poate repara. Şi «Tornero» a fost modificată, după ce a câştigat în România”, a adăugat acesta.

Artistul a spus că toţi concurenţii sunt rivali şi că întotdeauna sunt surpize.

”Anul trecut credeam că o să câştige Luminiţa şi a câştigat Voltaj şi sunt surprize chiar la Eurovisionul mare. Eu mizez un pic pe experienţa mea, pe piesă şi pe show. Ce am adus eu în materie de show nu ştiu dacă s-a făcut vreodată în România şi sper să fie votat de public”, a explicat interpretul, adăugând că îi plac mult câteva piese din concurs şi că le-ar vota dacă ar sta acasă.

Mihai Trăistariu a mai dezvăluit, pentru News.ro, că, după reacţiile negative pe care le-a stânit primul videoclip al piesei, a pregătit unul nou, care va fi lansat săptămâna viitoare.

”E gata, dar nu îl încărcăm, pentru că vine orchestraţia nouă şi îl punem cu un nou sound. Oricum, clipul nu contează la Eurovision. Contează numai momentul live. Am venit cu roboţeii ăştia şi cu Paradisio – extraterestrul, ca să păstrăm tema science fiction. Sper să voteze lumea show-ul, că e un show, ne-am preocupat mult”, a adăugat el.

Interpretul a mai spus că, faţă de acum 10 ani, când a participat la Eurovision, televiziunea a evoluat foarte mult.

”De la scenă începând, care arată superb, iar grafica e senzaţională, televiziunea a evoluat mult pe partea de show, chiar e spectacol internaţional. Poţi să spui, liniştit, că eşti în Suedia”, este de părere Mihai.

El crede că, în ciuda ”jocurilor geopolitice” care se fac la Eurovision, este posibil să câştige competiţia pentru România, ”cu puţin noroc şi cu un show bine pregătit”. 

Costumaţia artistului şi a dansatorilor lui, pentru selecţia naţională, a fost realizată de Liliana Cornilă.

”Băieţilor le-a cusut ledurile alea o săptămână întreagă. Se rup în fiecare zi, le lipim cu pistolul. Se rup la fiecare mişcare. E groaznic. Iar faţa Paradisio e o idee a unei makeup artiste din Bucureşti, Irina Bedeleanu, care face machiaj prostetic, a lucrat în televiziune şi a făcut această faţă extraterestră care pe mine m-a impresionat”, a spus el. 

La semifinala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, care se va desfăşura, vineri, de la ora 20.30, pe scena Sălii Sporturilor din municipiul Baia Mare, vor concura Jukebox, Mihai Trăstariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de Acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru.

Dintre cele 12 piese, şase vor ajunge în finală - patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de telespectatori.

Juriul Eurovision România 2016 este format din compozitorul Horia Moculescu, regizorul muzical Alexandra Cepraga şi interpreţii Randi, Zoli Toth şi Cezar Ouatu.

În finala selecţiei naţionale, care va avea loc duminică, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Cele două spectacole ale selecţiei naţionale Eurovision România 2016 vor putea fi urmărite în direct de la Baia Mare, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Concursul Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.