Un tribunal de district suedez a confirmat vineri o hotărâre preliminară conform căreia serviciul poştal suedez Postnord nu trebuie să livreze plăcuţe de înmatriculare către Tesla, care sunt blocate de lucrătorii poştali în cadrul unei greve de solidaritate mai ample a sindicatelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Producătorul american de automobile se confruntă cu presiuni în ţările nordice din partea sindicatelor puternice ale angajaţilor care susţin mecanicii din sindicatul suedez IF Metall, care a declarat grevă în octombrie 2023, cerând un acord colectiv de muncă cu compania.

Dar, în timp ce blocada poştală îngreunează accesul la numerele de înmatriculare, presa suedeză a relatat că compania a găsit modalităţi de a ocoli sindicatele, cerând cumpărătorilor de maşini să comande singuri plăcuţele.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Regiunea nordică este o piaţă cheie pentru Tesla, care are o politică de a nu fi de acord cu negocierile colective şi a spus că personalul său are condiţii la fel de bune sau mai bune decât cele pe care le cere IF Metall.

Producătorul de vehicule electrice şi-a crescut vânzările şi şi-a sporit cota pe piaţa auto suedeză în 2024, în ciuda boicotului sindical, au arătat datele despre vânzările de maşini de la începutul acestei luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.