Ucraina şi Rusia au raportat sâmbătă atacuri cu drone inamice care au vizat teritoriile lor în cursul nopţii, Kievul afirmând că a neutralizat 24 de drone ruseşti, în timp ce Moscova susţinut că a doborât 47 de aparate ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un comunicat, forţele aeriene ucrainene au afirmat că Rusia a lansat rachete asupra Ucrainei din regiunea Belgorod, fără a preciza numărul sau tipul. Potrivit sursei citate, Moscova a lansat, de asemenea, 28 de drone asupra Ucrainei, dintre care 24 au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra regiunilor Sumî, Poltava, Dnipropetrovsk, Mikolaiv şi Herson.

Statul Major ucrainean a revendicat, de asemenea, o lovitură nocturnă, fără a preciza armele utilizate, împotriva unui depozit de combustibil din apropierea oraşului Rovenki din regiunea Luhansk (est), ocupată de trupele ruse. Potrivit acestei surse, un incendiu a izbucnit la acest depozit, care, potrivit Statului Major, aprovizionează forţele armate ale Kremlinului şi fusese deja lovit „anterior” de „arme ucrainene”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Moscova nu a confirmat acest atac.

Kievul vizează în mod regulat siturile industriale şi militare ruseşti, ca răspuns la bombardamentele care au îndoliat Ucraina de la invazia din februarie 2022.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a declarat că a neutralizat 47 de drone ucrainene în cursul nopţii, dintre care 17 deasupra regiunii Krasnodar (sud-vest), 16 deasupra Mării Azov şi 12 deasupra regiunii Kursk. Pe Telegram, guvernatorul regiunii Krasnodar a declarat că atacurile dronelor ucrainene au avariat trei case şi au incendiat o maşină, fără a provoca victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.