Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie în 2025 şi cere din acest motiv Germaniei, la Berlin, să nu reducă ajutorul destinat Kievului, aşa cum prevede, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ucraina (...) vrea un sfârşit rapid şi drept al acestui război (...). Eu aş vrea să văd asta nu mai târziu de anul viitor, 2025”, a declarat el alături de cancelarul german Olaf Scholz.

El a subliniat că este ”foarte important pentru noi ca asistenţa să nu scadă anul viitor”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Susţinerea noastră a Ucrainei nu va slăbi”, l-a asigurat cancelarul german Olaf Scholz, la primirea preşedintelui ucrainean vineri la Berlin.

”Nu vom accepta pacea dictată de Rusia”, a mai declarat cancelarul înaintea unei reuniuni cu Zelenski, care se află în turneu în Europa cu scopuolo de a obţine o susinere militară suplimentară a Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

Civili ucraineni au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri în atacuri ruse în regiunea Odesa.

Secretarul de Stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu omologul rus rus Serghei Lavrrov la un summit ASEAN în Laos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.