Al doilea mare grup minier din lume, Rio Tinto, a anunţat miercuri că va achiziţiona producătorul american de litiu Arcadium, pentru 6,7 miliarde de dolari, devenind unul dintre cei mai mari furnizori de litiu la nivel global, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Rio Tinto, grup britanico-australian, a spus că tranzacţia va fi în numerar, în valoare de 5,85 dolari pe acţiune, reprezentând o primă de 90% faţă de preţul de închidere al Arcadium din 4 octombrie, de 3,08 dolari pe acţiune.

Valoarea de piaţă a Arcadium Lithium se ridică în prezent la 4,56 miliarde de dolari, conform datelor LSEG, acţiunile crescând cu 37% până acum în această săptămână. Acţiunile au crescut cu 30% miercuri,.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acţiunile Rio Tinto listate la Londra au scăzut miercuri cu 2,27% şi cu 5% până acum în această săptămână.

Ştirile despre tranzacţie urmează unui anunţ la începutul acestei săptămâni că cele două companii erau în discuţii.

Dacă afacerea va fi finalizată, Rio Tinto va deveni unul dintre cei mai mari furnizori de litiu, după Albemarle şi SQM.

Directorul general al Rio Tinto, Jakob Stausholm, a declarat că achiziţia este ”un pas semnificativ înainte în strategia pe termen lung a Rio Tinto, creând o afacere cu litiu de clasă mondială alături de operaţiunile noastre de lider în producţia de aluminiu şi cupru, pentru a furniza materialele necesare tranziţiei energetice”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.