Airbus a raportat livrări lunare mai scăzute în septembrie, punând ţinta anuală de producţie sub semnul întrebării, deoarece problemele lanţului de aprovizionare continuă să afecteze industria avioanelor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Constructorul european de avioane a declarat că a livrat 50 de avioane în septembrie, în scădere faţă de 55 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Livrările Airbus totalizează acum 497 de avioane în acest an, cu mult sub ţinta de aproximativ 770 pentru 2024.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În iunie, compania şi-a redus obiectivul anual de livrare de la aproape 800, în timp ce şi-a amânat calendarul pentru creşterea producţiei pentru cel mai bine vândut A320, un avion cu un singur culoar.

Compania a declarat la acea vreme că se confruntă cu ”probleme specifice persistente ale lanţului de aprovizionare, în principal pentru motoare, aerostructuri şi echipamente de cabină”.

Actualizarea lunară a arătat 441 de livrări de avioane cu un singur culoar şi 56 de livrări de avioane cu fuzelaj larg în acest an, cu clienţi de top care au inclus Delta şi IndiGo din India.

Comenzile nete ale Airbus au ajuns la un record de 2.094 în 2023, producătorul mărindu-şi portofoliul de comenzi la 8.598.

Pentru septembrie, Airbus a primit alte 235 de comenzi, ducând totalul anual la 648.

Dar provocările de producţie şi lipsa lanţului de aprovizionare în întreaga industrie a aviaţiei înseamnă că producătorii nu pot livra avioanele atât de repede pe cât doresc.

Airbus are un nou model numit A321XLR, care va fi cea mai lungă aeronavă cu un singur culoar din lume, care urmează să fie livrat clientului Iberia în următoarele luni, după numeroase întârzieri.

În rezultatele sale semestriale din iulie, Airbus a raportat o scădere a profitului net la 825 de milioane de euro, de la 1,526 de miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului precedent, invocând obstacole din activitatea sa spaţială, chiar dacă livrările de avioane comerciale au generat venituri cu 4% mai mari.

Analiştii au spus că Airbus şi-ar putea îndeplini în continuare ţinta anuală de livrare, dar va trebui să stimuleze activitatea în ultimul trimestru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.