Bursele europene au închis în urcare vineri, impulsionate de avansul acţiunilor din sectorul tehnologic şi cel de lux, marcând a doua creştere săptămânală consecutivă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat sesiunea cu o creştere de 0,19%, majoritatea burselor regionale şi a sectoarelor înregistrând câştiguri. Indicele a marcat, de asemenea, a doua săptămână consecutivă de creşteri.

Acţiunile din sectorul tehnologic au condus creşterile, urcând cu 1,98%, în timp ce acţiunile din sectorul minier au adăugat 1,56%. Acţiunile companiilor de lux au crescut, de asemenea, vineri, proprietarul Gucci, Kering, înregistrând un avans de 3,35%, după ce anterior în sesiune urcase cu peste 5%.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Indicele Stoxx 600 a încheiat şi ziua de joi în creştere, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat a treia reducere a ratei dobânzii cheie din acest an. BCE a redus joi dobânda pentru depozite cu încă 25 de puncte de bază, în condiţiile în care riscurile inflaţioniste în Uniunea Europeană se diminuează mai rapid decât se anticipase.

Indicele DAX, al bursei din Frankfurt, a avansat cu 0,38%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,39%în timp ce indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,32%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,47%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 0,17%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.