Mai multe companii de teatru din ţară, dar şi două din Franţa vor participa la prima ediţie a Festivalului de Teatru “Miturile Cetăţii”, care se va desfăşura, în perioada 20 - 26 iunie, la Constanţa. Spectacolele vor avea loc în Piaţa Ovidiu, dar şi în sala Teatrului de Stat Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, luni, de la ora 21.00, în Piaţa Ovidiu, are loc deschiderea oficială a acestui eveniment, urmată după jumătate de oră de primul spectacol, intitulat Homocordus al companiei franceze Zorozora.

Timp de şaptezeci de minute, spectactorii vor asista la o istorie a muzicii, de la cea a oamenilor din peşteri, până la cea din zilele noastre.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Începând de marţi şi până în 26 iunie, pot fi urmărite două spectacole pe zi, unul în sala Teatrului de Stat Constanţa, iar celălalt în Piaţa Ovidiu.

În acest ultim loc pot fi urmărite spectacolele: Leonce şi Lena - Teatrul Regina Maria din Oradea - 22 iunie, Antigona, de Matei Vişniec, prezentat de compania franceză La Naive, pe 23 iunie, Dionysos, al Teatrului de Stat Constanţa, pe 24 iunie, Othello – Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, pe 25 iunie – Metamorfozele Iubirii – Teatrul de Stat Constanţa, iar pe 26 iunie Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu prezintă Electra.

Toate spectacolele din Piaţa Ovidiu încep de la ora 21.30.

Alte spectacole care pot fi urmărite în cadrul acestui festival, dar la sediul Teatrului de Stat Constanţa, de la ora 18.00 în fiecare zi a evenimentului sunt: Eşti un animal, Viskovitz - Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Şobolanul Rege - Teatrul de Stat Constanţa, Hades şi Persefona, spectacol realizat de studenţii Facultăţii de Arte din Constanţa, Uciderea lui Gonzago - Teatrul de Stat Constanţa, De ce Hecuba - Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu şi Actorchestra - Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti.

Intrarea este liberă la toate spectacolele din cadrul Festivalului de Teatru “Miturile Cetăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.