Dirijorul britanic de renume mondial Jan Latham-Koenig a fost condamnat marţi la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni sexuale asupra unui minor, după ce a pledat vinovat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Jan Latham-Koenig, în vârstă de 70 de ani, a primit o pedeapsă de 14 luni cu suspendare şi doi ani de probaţiune şi nu va fi închis, a decis Southwark Crown Court din Londra.

Dirijorul recunoscuse că a trimis mesaje şi fotografii pe o aplicaţie de dating către ceea ce credea că este un băiat de 14 ani, când de fapt era un ofiţer de poliţie sub acoperire.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Conductorul, care a pretins că are 49 de ani şi i-a cerut bărbatului să fie discret, a aranjat apoi să se întâlnească cu acesta în ianuarie la gara Victoria din Londra, unde a fost arestat.

El a fost acuzat a doua zi de facilitarea unei infracţiuni sexuale împotriva unui minor şi de comunicare sexuală cu un copil. Ulterior, acesta a pledat vinovat în cadrul audierii.

El a fost "umilit în ochii publicului" de acest caz, a declarat judecătorul Alexander Milne, care a descris comportamentul său ca fiind "profund deranjant", dar a subliniat "remuşcările sale evidente".

Jan Latham-Koenig a fost decorat în 2020 pentru servicii aduse muzicii şi relaţiilor culturale între Marea Britanie şi Rusia. El a dirijat Orchestra Filarmonicii Regale, Orchestra Filarmonicii din Londra şi orchestrele BBC.

Avocatul său a declarat că această aventură a avut un "efect devastator" asupra bucătarului şi a carierei sale şi că acesta urmează acum o "terapie intensivă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.