Erika Garnier, manager de proiect al fundaţiei Motivation România, care sprijină persoanele cu dizabilităţi din România, a fost recompensată de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, miercuri seară, cu Premiul ”Femei Curajoase din întreaga lume” 2016, decernat de Departamentul de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Erika Garnier a fost selectată dintr-o listă de şase femei.

”Sunt încântat că aţi putut fi cu toţii alături de noi pentru a le onora şi felicita pe cele şase femei din România care întruchipează compasiunea, perseverenţa şi, mai presus de orice, curajul. Deşi provin din medii diferite şi îşi desfăşoară activitatea în sectoare diferite ale societăţii, aceste femei sunt unite de dorinţa de a găsi soluţii la unele dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă România”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA.

El a adăugat că, deşi în evenimentul organizat de Ambasada SUA este vorba despre şase femei curajoase, ceremonia este dedicată, de fapt, tuturor femeilor din România şi din lume.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Cele mai sigure şi mai progresiste ţări din întreaga lume, cu cea mai bună situaţie economică, sunt cele care promovează egalitatea şi respectarea drepturilor femeilor”, a mai declarat ambasadorul.

Şase femei au fost pe lista Ambasadei SUA:  Erika Garnier, doctorul Magda Ciobanu, Ramona Brad, de la Clear Communication Associates, fotojurnalistul Ioana Cristina Moldovan, plutonierul Mirela-Valentina Melinte şi Mădălina Turza, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Despre Erika Garnier, Hans Klemm a spus că, deşi se află încă la începutul carierei sale, are calităţile necesare pentru a deveni un lider în domeniul său, fiind atât un trainer motivaţional, cât şi un model de urmat.

”Ea a devenit un susţinător neobosit al uneia dintre cele mai marginalizate minorităţi din România şi din întreaga lume: persoanele cu dizabilităţi. Din anul 2011, Erika Garnier lucrează la Motivation România, un respectat ONG care ajută persoanele cu dificultăţi de mobilitate să descopere cum pot deveni mai active în vieţile personale, sociale şi profesionale”, a spus ambasadorul SUA.

Acesta a amintit că Erika Garnier s-a alăturat Motivation România mai întâi în calitate de voluntar, lucrând ca trainer independent, după care a devenit responsabil de comunicare şi, apoi, în aprilie 2014, manager de proiect al fundaţiei.

”Erika Garnier coordonează programele de pregătire pentru clienţi şi familiile lor, care învaţă cum să îşi folosească scaunele rulante cât mai eficient pentru a dobândi libertate de mişcare şi independenţă personală. În octombrie 2015, a preluat, de asemenea, sarcina de coordonator pentru sport în scaun rulant”, a mai declarat Hans Klemm, precizând că Garnier a avut un rol cheie în succesul programului Sports Envoy al Ambasadei SUA, care a adus recent în România doi jucători de tenis în scaune rulante, pentru un eveniment motivaţional. 

”Erika Garnier a continuat să extindă echipa de tenis în scaun rulant a Motivation România, în tot acest timp organizând evenimente de informare a publicului despre sportul în scaun rulant. Mai mult, ea a devenit un bun şi convingător orator, care mobilizează audienţele cu mesajul său că persoanele cu dizabilităţi sunt de fapt, oameni obişnuiţi «cu abilităţi diferite»”, a adăugat Hans Klemm.

Doctorul Magda Ciobanu este coordonatoarea Centrului Naţional pentru Renunţare la Fumat al Institutului Naţional de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, iar Ramona Brad,  Managing Partner al Clear Communication Associates.

Ioana Moldovan, fotojurnalist freelancer şi fotograf documentarist, are o carieră care se concentrează asupra consecinţelor pe care le au conflictele în vieţile oamenilor. De-a lungul anilor, ea a prezentat, printre altele, subiecte internaţionale precum evoluţiile militare şi politice din Ucraina, revoluţia Euromaidan şi criza europeană a refugiaţilor. Ioana Moldovan a documentat şi viaţa în fostele colonii muncitoreşti comuniste, discriminarea romilor, viaţa vârstnicilor României şi egalitatea de gen.

Plutonierul Mirela-Valentina Melinte, primul militar al Forţelor Armate Române care a participat la o misiune alături de un Detaşament al Forţelor Speciale al SUA. Membru al Batalionului S1, ea a participat atât la misiuni de luptă în sprijinul Detaşamentului Forţelor Speciale, cât şi la misiuni umanitare în sprijinul populaţiei locale din Afganistan.

Mădălina Turza este preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, un ONG care pledează pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi în România, în special pentru accesul egal la educaţie.

În anul 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul ”Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a onora femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale. În fiecare an, fiecare ambasadă poate nominaliza un candidat pentru Premiul ”Femei Curajoase din întreaga lume” al Departamentului de Stat, potrivit lui Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Ambasada SUA la Bucureşti a început să ofere aceste premii în anul 2014, iar câştigătoarele anterioare au fost Laura Codruţa Kovesi (DNA) şi Laura Ştefan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.