În lumea afacerilor, finanţele sunt un aspect esenţial! Ca antreprenor, trebuie să ştii tot despre acest aspect, despre cum să gestionezi banii firmei tale cât mai bine, dar şi cum poţi accesa diverse surse de finanţare, precum un credit. Aşadar, dacă eşti curios să descoperi mai multe informaţii despre subiect, citeşte acest articol în continuare!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uite ce trebuie să ai în vedere

  1. Stabileşte care sunt nevoile tale

Pentru a putea alege creditul potrivit pentru tine, trebuie să ştii care sunt nevoile afacerii tale. Gândeşte-te la motivul pentru care ai nevoie de un credit. Ai nevoie de bani pentru capital de lucru, vrei să îţi extinzi afacerea, să achiziţionezi echipamente sau chiar să dezvolţi un produs/serviciu nou? Stabilirea unui obiectiv clar te va ajuta să determini ce tip de credit este cel mai adecvat pentru tine.  De asemenea, este important să te decizi care ar fi suma pe care ai vrea să o primeşti prin credit. Trebuie să îţi faci un plan detaliat cu toate costurile proiectului tău pentru a avea o privire de ansamblu asupra necesităţilor tale.

  1. Evaluează-ţi situaţia actuală

Nu uita să îţi evaluezi situaţia actuală a afacerii tale. După ce ţi-ai stabilit obiectivele, trebuie să faci o evaluare corectă a situaţiei financiare înainte de a aplica pentru un credit. Asigură-te că poţi face plăţile lunare pentru credit fără să îţi afecteze negativ alte activităţi importante ale firmei. Gândeşte-te cum va influenţa împrumutul viitorul afacerii tale şi planifică pe termen lung pentru a te asigura că îţi poţi permite să îl rambursezi!

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
  1. Documentează-te despre tipurile de credit

Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să te documentezi temeinic despre tipurile de credit existente. Sunt diverse tipuri de credite pentru persoane juridice disponibile, fiecare cu propriile caracteristici şi condiţii, mai exact: credit pe termen scurt, credit pe termen lung sau chiar o linie de credit.

Creditele pe termen scurt sunt utile în cazul nevoilor imediate de finanţare, cum ar fi achiziţionarea de stocuri. De obicei, acest tip de credit are termene de rambursare mai scurte, între câteva luni şi un an, şi pot fi accesate destul de rapid.

Creditele pe termen lung sunt utile în cazul unor situaţii majore, precum cum ar fi achiziţionarea de echipamente, extinderea afacerii sau alte proiecte pe termen lung.  Pentru mai multe informaţii, intră pe site-ul celor de la portofin.ro, ce se ocupă cu tot ceea ce ţine de creditele pentru persoanele juridice.

  1. Apelează la un consultant financiar

Pentru un sprijin în plus, apelarea la un consultant financiar îţi poate oferi numeroase beneficii. De la descoperirea unor informaţii mult mai detaliate despre diversele tipuri de credite. De asemeneam, te poate ajuta să evaluezi riscurile şi să înţelegi mai bine termenii contractuali cu care vei fi de acord.

Totodată, cu ajutorul unui specialist în acest domeniu poţi să dezvolţi un plan financiar corect care să asigure că împrumutul este gestionat eficient şi că afacerea ta rămâne pe drumul cel bun.

În concluzie, dacă îţi doreşti ca afacerea ta să se dezvolte în următorul an, ţine cont de cele menţionate mai sus. Prin abordarea acestor aspecte, vei putea să accesezi finanţarea  de care ai nevoie!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.