Sportivul Kanak Jha a mai evoluat la Jocurile Olimpice, după ce a reprezentat SUA la tenis de masă la Jocurile de la Rio şi Tokyo, însă drumul spre Paris a fost cel mai dificil pentru el, scrie lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul de 24 de ani, singurul jucător de tenis de masă care va reprezenta Statele Unite la Paris, a fost interzis timp de un an de către Agenţia americană antidoping (USADA) şi a apelat la o campanie GoFundMe pentru a-şi finanţa deplasarea la Jocurile de la Paris.

Jha nu a jucat până în martie, după ce USADA l-a suspendat anul trecut pentru trei eşecuri de localizare pe o perioadă de 12 luni, dar acum vrea să se concentreze pe câştigarea unei medalii şi promovarea tenisului de masă în SUA.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Am stat departe de sport timp de 16 luni, ceea ce a fost dificil în multe privinţe. Sunt jucător profesionist de tenis de masă, aşa că aspectul financiar face parte din el”, a declarat Jha, care a ajutat SUA să câştige medalia de aur pe echipe la Jocurile Panamericane 2019, în cadrul unei conferinţe de presă marţi.

Campania ei GoFundMe a strâns mai mult de 12.000 de dolari, cu mult sub obiectivul ei de 100.000 de dolari, dar totuşi crucial din punct de vedere financiar pentru a îl ajuta să ajungă la Paris. ”Tot ceea ce a fost donat prin campania GoFundMe a fost folosit pentru a mă pregăti cât mai bine pentru Jocurile de la Paris”, a adăugat el.

Jha se antrenează în principal în Germania, unde ligile profesioniste de tenis de masă sunt mai bine stabilite decât în ţara sa natală. El speră să promoveze acest sport în Statele Unite prin performanţele sale de la Paris.

”Sportul meu nu este foarte popular în SUA”, a spus el. ”Aşa că sper că Jocurile Olimpice şi alte evenimente îmi vor permite să continui să influenţez câţiva copii. Sper că unii dintre copiii care urmăresc meciurile de aici vor fi inspiraţi să pună mâna pe o rachetă”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.