Pana IT globală care a afectat operaţiunile din multe sectoare şi a afectat, de asemenea, părţi ale operaţiunilor Jocurilor Olimpice de la Paris s-a dovedit a fi un test bun înainte de JO, a precizat sâmbătă CIO, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O actualizare a software-ului de către firma globală de securitate cibernetică CrowdStrike, unul dintre cei mai mari operatori din industrie, a declanşat probleme de sistem care au dus la oprirea zborurilor, au forţat radiodifuzorii să întrerupă emisia şi au lăsat clienţii fără acces la servicii precum cele medicale sau bancare.

De asemenea, a afectat unele operaţiuni ale organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Da, au existat unele probleme semnificative dimineaţa, dar au fost rezolvate destul de bine", a declarat Mark Adams, purtătorul de cuvânt al CIO. "A fost o repetiţie destul de bună".

JO de la Paris vor începe la 26 iulie. Aceasta nu a fost prima dată când Jocurile Olimpice au fost afectate de o defecţiune tehnică sau de un atac, Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang 2018 fiind ţinta unor atacuri cibernetice.

"Atacurile cibernetice fac parte din viaţa de zi cu zi a tuturor. Jocurile Olimpice sunt, evident, o ţintă uriaşă", a declarat Adams. "Avem o cantitate uriaşă de măsuri de protecţie. Nu aş intra în detalii chiar dacă aş putea să le explic. Am fost asiguraţi de oamenii şi partenerii noştri că suntem foarte, foarte pregătiţi. Nu poţi fi niciodată prea pregătit. La Pyeonghchang am fost la limită. Avem toată încrederea că ştim cum să facem faţă."

În timp ce lăuda pregătirea pentru Jocuri, Adams a declarat că oferta Franţei pentru Jocurile de iarnă din 2030, care urmează să fie votată în cadrul sesiunii CIO de săptămâna viitoare, a fost discutată sâmbătă în cadrul Comitetului executiv al CIO. Candidatura, care a fost aleasă în iunie de comitetul executiv al CIO ca recomandare pentru sesiunea de săptămâna viitoare, nu a furnizat încă două garanţii-cheie necesare pentru aprobarea sa.

Una dintre garanţiile care nu au fost încă furnizate este contribuţia de parteneriat public din partea celor două regiuni. Oferta franceză implică regiunile Auvergne-Rhone-Alpes şi Provence-Alpes-Cote d'Azur.

"Da, acest subiect a fost abordat (la comitetul executiv de sâmbătă", a spus Adams.

France 2030 va face parte dintr-un vot al sesiunii privind două Jocuri, care implică şi Salt Lake City ca gazdă a Jocurilor de iarnă din 2034.

"(Franţa 2030) O propunere excelentă. Va fi pe ordinea de zi miercuri (la sesiune) ", a spus el, dar a adăugat că tulburările politice din Franţa în ultimele săptămâni au jucat un rol.

"Situaţia politică dificilă face lucrurile un pic mai dificile. Mai avem câteva zile lucrătoare şi vă îndemn să aşteptaţi până atunci".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.