Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Paris la un marş organizat de Uniunea Ucrainenilor din Franţa (UUF), pentru a aduce un omagiu memoriei celor 450 de sportivi ucraineni care au murit în luptă de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, relatează

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este reconfortant să vedem toţi aceşti oameni împreună, atât pentru a aduce un omagiu eroilor noştri căzuţi, cât şi pentru curajul şi rezistenţa poporului ucrainean. Reiterăm apelul pentru pace şi dreptate care ne uneşte", a declarat Volodimir Kogutyak, vicepreşedinte al UUF.

Mai mulţi sportivi de top şi-au pierdut viaţa în conflictul din Ucraina. Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la Jocurile Olimpice din 2016, este unul dintre ei, la fel ca judoka Stanislav Hulenkov.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Într-un comunicat de presă, asociaţia a cerut "excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la Jocurile Olimpice", deoarece pentru guvernul rus evenimentul reprezintă "un teren de joacă pentru promovarea regimului său represiv şi belicos".

Mai mulţi sportivi ruşi şi belaruşi vor concura sub steaguri neutru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.