Luptătoarea Anastasia Nichita, una dintre sportivele care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, a vorbit într-un documentar despre copilăria sa grea. Aceasta a povestit despre certurile violente dintre părinţii săi şi despre situaţiile când îşi apăra mama, riscând să fie ea însăşi lovită, dar şi despre lipsa acută a banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tata nu vedea acasă câte o săptămână şi venea la sfârşit de săptămână şi nu aducea bani. Pleca la muncă, dar nu aducea bani acasă. Mama lucra servitoare şi singurul salariu era al ei – de 200-300 de lei. Îmi amintesc mai mult situaţiile dintre părinţi – neînţelegeri, certuri. Tata venea beat acasă şi o bătea pe mama. Se întâmpla destul de des. Îmi amintesc că deseori mă băgam în faţa mamei şi îl rugam pe tata să n-o bată”, a povestit sportiva, conform newsmaker.md.

Anastasia Nichita a mai povestit despre faptul că mama sa a plecat să lucreze peste hotarele ţării: „Dacă ar fi rămas în Moldova, cred că nu mai era să fie printre noi, pentru că bătăile de care avea parte erau destul de serioase. Împreună cu fratele, am rămas în grija bunicii. (…) Când eram la bunica, fratele a început să frecventeze secţia de lupte. Într-o zi a venit cu ideea: Nastea, hai şi tu la lupte. Iniţial nu am vrut, dar el se ţinea de mine”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Tânăra şi-a amintit şi de lipsurile financiare prin care a trecut: „Au fost momente în care nu aveam bani de haine, de un gel de duş, de un şampon, o pastă de dinţi. De obicei se făceau competiţii şi drept premii se dădeau şi bani. De multe ori, numai de asta şi voiam să câştig”.

Anastasia Nichita este originară din Moldova. În 2023, ea a fost declarată cea mai bună sportivă a anului, după ce a câştigat titlul de campioană mondială şi europeană.

De asemenea, ea a fost desemnată cea mai bună luptătoarea a anului 2023 din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.