Un membru al stafului echipei de fotbal feminin a Canadei a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru spionaj la Jocurile Olimpice de la Paris, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, antrenamentul echipei de fotbal feminin a Noii Zeelande a fost întrerupt de o dronă pilotată de un membru al stafului canadian.

În timp ce jucătoarele neo-zeelandeze se antrenau luni, sesiunea lor a fost întreruptă de o dronă pilotată de un membru necreditat al delegaţiei canadiene. Comitetul Olimpic din Noua Zeelandă a raportat imediat incidentul la CIO. Această "metodă de spionaj" a fost luată în serios, iar cazul s-a încheiat miercuri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Infractorul, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost acceptată. "Judecat miercuri după-amiază în cadrul unei şedinţe preliminare de recunoaştere a vinovăţiei (CRPC), acesta şi-a acceptat pedeapsa", a precizat parchetul din Saint-Étienne, însărcinat cu acest dosar.

Cele două echipe debutează joi pe tabloul feminin, iar canadiencele vor trebui să se descurce fără antrenoarea lor, Bev Priestman, care a decis să se retragă. "Eu sunt responsabilă în ultimă instanţă pentru desfăşurarea programului nostru. Prin urmare, pentru a sublinia angajamentul echipei noastre faţă de integritate, am decis să mă retrag voluntar din funcţia de antrenor al meciului de joi. Într-un spirit de responsabilitate, fac acest lucru având în vedere interesele ambelor echipe şi pentru a mă asigura că toată lumea simte că spiritul sportiv al acestui meci este respectat", a declarat ea.

Meciul începe la ora 17:00 a Franţei, pe Stade Geoffroy-Guichard.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.