Reprezentativa Spaniei a câştigat, duminică, pentru a patra oară Campionatul European de fotbal, învingând în finala Euro 2024, la Berlin, cu scorul de 2-1, selecţionata Angliei. Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Euro 2024 s-a încheiat: Gareth Southgate - Cred că Spania a fost cea mai bună echipă a turneului / Sunt mândru de jucătorii mei, au fost incredibili
CITEȘTE ȘI Spania, regina Europei: Rodri – Am scris istorie / Yamal Sunt nerăbdător să sărbătoresc cu toţi fanii / Cui i-a dat medalia Unai Simon
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

UPDATE - 

Spaniolul Rodri a fost desemnat jucătorul turneului. Tot un spaniol, Yamal, a fost ales cel mai bun tânăr jucător.

CITEȘTE ȘI Euro 2024 s-a încheiat. Lamine Yamal, desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului

UPDATE - 

Campionii Europei au primit trofeul.

UPDATE - 

Pe Olympiastadion, din Berlin, spaniolul Lamine Yamal a mai stabilit un record odată cu titularizarea în meciul din această seara, devenind cel mai tânăr jucător prezent într-o finală de Campionat Mondial sau European, la numai 17 ani şi o zi. Pe teren, prima repriză a fost una a defensivelor, fără ocazii mari. Prima şansă reală de gol a venit în minutul 45, când Phil Foden a reluat din careu, din unghi, dar Unai Simon s-a aflat pe traiectoria balonului şi a respins. Imediat după pauză, în minutul 47, cei doi puşti din echipa Spaniei au creat faza prin care ibericii au deschis scorul. Lamine Yamal a primit în terenul englezilor, a înaintat şi a pasat perfect pentru Nico Williams, iar acesta a înscris cu stângul, din careu. După numai două minute, Nico i-a trimis lui Dani Olmo, aflat în centrul careului şi jucătorul lui RB Leipzig a şutat puţin pe lângă poarta lui Pickford. Nico Williams a trimis pe lângă poartă în minutul 55 şi englezii păreau că nici nu ieşiseră de la vestiare. Bellingham a şutat la poarta lui Unai Simon în minutul 64, iar Pickford a scos şutul lui Yamal, în minutul 67. Anglia a egalat în minutul 73, prin şutul din afara careului al lui Cole Palmer, din pasa lui Bellingham. Pickford a respins apoi şutul din careu al lui Yamal, în minutul 82, iar spaniolii au trecut din nou la conducere în minutul 87, la golul lui Oyarzabal. Englezii au trecut pe lângă egalare în minutul 90, când Unai Simon a respins la lovitura de cap a lui Declan Rice, faza a continuat şi Dani Olmo a respins de pe linia porţii şutul lui Guehi.

Spania s-a impus în cele din urmă cu 2-1 şi ibericii câştigă cel de-al patrulea titlu continental după cele din 1964, 2008 şi 2012. Englezii se află la cea de-a doua finală europeană ratată, după cea din 2021.

SPANIA: Unai Simon – Dani Carvajal, Le Normand (Nacho 83), Laporte, Cucurella – Rodri (Zubimendi 46), Fabian Ruiz – Yamal (Merino 89), Dani Olmo, Nico Williams – Alvaro Morata (Oyarzabal 68). SELECŢIONER: Luis de la Fuente

ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Guehi – B. Saka, Mainoo (C. Palmer 70), Rice, Shaw – Foden (Toney 89), Bellingham – Kane (O. Watkins 61). SELECŢIONER: Gareth Southgate

Cartonaşe galbene: Dani Olmo 31 / Kane 25, Stones 53, O. Watkins 90+1

Arbitri: François Letexier - Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (toţi din Franţa) - Szymon Marciniak (Polonia)

UPDATE - 

Este 201 pentru Spania. A readus în avantaj Spania Oyarzabal, în minutul 86.

UPDATE - 

Anglia a egalat prin Palmer, în minutul 73.

UPDATE - 

Spaniolii conduc cu 1-0. A marcat Nico Williams, în minutul 47, dintr-o pasă de la Yamal.

UPDATE - 

La pauză, scorul este 0-0.

UPDATE - 

Lamine Yamal a stabilit recordul de cel mai tânăr jucător care evoluează într-o finală de Campionat European. Yamal are 17 ani şi o zi.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Înainte de start, trofeul a fost tadus pe teren de italianul Giorgio Chiellini.

Echipele de start:

Spania: Unai Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, Fabian Ruiz, Olmo - Yamal, Morata Williams. Selecţioner: Luis de la Fuente.

Anglia Pickford - Walker, Stones, Guéhi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Bellingham, Foden - Kane. Selecţioner: Gareth Southgate.

Pentru Spania este a cincea finală europeană, după ce a pierdut una şi s-a impus în alte trei: în 1964, 2008 şi 2012. Ibericii au câştigat grupa B la Euro-2024 şi au trecut în optimi de Georgia, în sferturi de Germania şi în semifinale de Franţa.

Anglia joacă a doua finală consecutivă, după cea pierdută în 2021 în faţa Italiei, la lovituri de departajare. Englezii au câştigat grupa C la Euro-2024 şi au trecut în optimi de Slovacia, în sferturi de Elveţia şi în semifinale de Ţările de Jos.

Meciul este arbitrat de francezul François Letexier, ajutat de asistenţii Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, în timp ce Szymon Marciniak (Polonia) este al patrulea oficial. Tomasz Listkiewicz (Polonia) completează echipa ca arbitru asistent de rezervă.

Rolul de arbitru asistent video (VAR) a fost atribuit lui Jérôme Brisard (Franţa), asistat de Willy Delajod (Franţa) şi de Massimiliano Irrati (Italia).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.