O nouă alertă a fost lansată în Germania, în urma unei posibile noi contaminări voite a apei potabile a unei cazărmi a armatei, în apropierea locului unui caz asemănător în urmă cu două zile, anunţă autorităţile locale vineri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipalitatea din Mechernich, în apropiere de Koln, anunţă o pătrundere în instalaţia de tratare şi distribuire a apei şi le cere locuitorilor să nu bea şi să nu facă duş cu apă curentă.

Ea precizează că instalaţia alimentează, între altele, o bază apropiată a Bundeswehr.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Din cauza unei pătrunderi în instalaţia de distribuire a apei potabile în oraşul Mechernich, s-ar putea ca apa potabilă să fi fost contaminată în mod periculos pentru sănătate”, anunţă într-un comunicat municipalitatea şi serviciile sanitare din Mechernich.

Oraşul a cerut populaţiei să să nu bea apă de la robinet şi să nu facă duş, ”având în vedere evenimetele care tocmai au avut loc în baza Bundeswehr de la Koln”.

El precizează că împrejmuirea de securitate a sistemului de tratare a apelor a fost tăiată în vederea forţării unei treceri.

DOUĂ BAZE AFECTATE MIERCURI

Un ales local, Thomas Hambach, a anunţat că pătrunderea a fost descoperită de o patrulă a armatei, în urma unei consolidări a controalelor, după suspciuni de sabotare la Koln.

Instalaţia de apă potabilă dispune de un sistem de alarmă care nu a funcţionat, a anunţat el.

Miercuri, temeri de sabotare au declanşat alerte de securitate în două baze militare în Germania, una a Forţelor Aeriene la Koln - foarte activă în ajutorul militar al Ucrainei, iar cealaltă a NATO.

La Koln, autorităţile au descoperit o gaură într-o împrejmuire a unei instalaţii de apă care alimentează cazarma şi au izolat locul.

Controalele efectuat nu au confirmat, până în prezent, nicio contaminare.

În paralel, NATO a anunţat o tentativă de pătrundere în baa sa aeriană de la Geilenkirchen - unde se află baza unor avioane de recunoaştere de tip AWACS -, fără să se stabilească o legătură între cele două incidente.

”Aceste incidente arată că trebuie să rămânem vigilenţi”, a reacţionat ministrul german al Apărării Boris Pistorius.

Mai mulţi oficiali politici germani au arătat cu degetul o posibilă responsabilitate a Rusiei în cele două incidente de miercuri, apreciind că ele ar putea să facă parte dintr-un război hibrid legat de susţinerea Kievului de către Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.