MedLife a lansat în această vară un program de educaţie sexuală dedicat tinerilor din România printr-un demers de testare şi depistare a bolilor cu transmitere sexuală, după ce studiul naţional comandat de companie a arătat că 90% dintre tinerii români nu au suficiente cunoştinţe pentru a identifica şi a se proteja de aceşti patogeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 200 de participanţi la Electric Castle şi Summer Well au beneficiat de teste gratuite şi au primit rezultatul în maxim 24 de ore. Mai mult, pentru transportarea mai rapidă a probelor recoltate la Electric Castle, MedLife a implicat şi sistemul de drone.

MedLife le-a oferit participanţilor din festival şi oportunitatea de a se consulta cu medicii buni despre bolile cu transmitere sexuală, prevenţie, depistare şi tratament, dar şi despre cum pot discuta aceste subiecte cu partenerul de cuplu. Peste 300 de tineri au participat în cadrul sesiunilor de „Speed Dating” şi „Hot Talks” susţinute de medicii MedLife - urologi, ginecologi, psihiatri şi psihologi.

De asemenea, în mediul online şi în presă, mesajele de informare şi educaţie sexuală dedicate programului au ajuns la peste 3 milioane de persoane.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

„Programul Testat e Hot demarat de MedLife ne-a arătat că tinerii sunt deschişi la discuţii şi că putem veni în întâmpinarea lor dacă dorim să transformăm un subiect tabu, cum este cel despre bolile cu transmitere sexuală, într-un prilej de a informa şi de a micşora statisticile îngrijorătoare. Datele ne arată că numărul infecţiilor cu transmitere sexuală a crescut dramatic: în 2022, în Europa, infectările cu  gonoree au crescut cu 48%, cele cu sifilis cu 34%, iar cele cu chlamydia cu 16 %, faţă de 2021. Nici în cazul României situaţia nu este mai bună. Datele INSP arată că, în anul 2022, s-au înregistrat cu 57,8% mai multe cazuri de sifilis faţă de 2021. MedLife şi-a asumat această misiune de a informa şi educa tinerii, şi de a le oferi cât mai multe resurse pentru a avea o viaţă sexuală sănătoasă.“, a declarat Ina Ilie, Director Comunicare MedLife.

Testarea BTS oferită gratuit la cele două festivaluri pentru persoanele cu vârsta de minimum 16 ani împliniţi a cuprins un panel de 7 patogeni, pentru unele dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală, respectiv: Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, Mucoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum.

Cei care nu au reuşit să se testeze în cadrul festivalurilor, pot beneficia de un discount de 20% la pachetele de sănătate „Testat e Hot” pentru testarea BTS în baza prezentării biletului de la Electric Castle sau Summer Well, în clinicile şi punctele de recoltare MedLife la nivel naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.