Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 1 dolar, după ce datele economice din SUA au atenuat temerile cu privire la o recesiune iminentă a celei mai mari economii din lume, deşi îngrijorările legate de încetinirea cererii globale au frânat creşterea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,28 USD, sau cu 1,6%, la 81,04 USD pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au crescut cu 1,18 USD, sau cu 1,53%, la 78,16 USD pe baril.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Datele au arătat că vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste aşteptări în iulie, în timp ce un alt raport a arătat o creştere mai mică decât era aşteptată a numărului de americani care solicită ajutor de şomaj.

”Datele economice pozitive servesc ca un indicator că ne îndreptăm către o aterizare uşoară”, a declarat Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho din New York.

Datele de la Departamentul Muncii de miercuri, care arată că preţurile de consum din SUA au crescut moderat în iulie, au întărit aşteptările că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor luna viitoare.

Ratele mai scăzute ale dobânzilor sunt aşteptate să stimuleze activitatea economică, ceea ce ar putea creşte consumul de petrol.

Preţurile petrolului au fost susţinute de îngrijorările legate de potenţialul răspuns al Iranului la uciderea liderului grupării militante palestiniene Hamas, luna trecută.

”Geopolitica şi riscul unui conflict în expansiune în Orientul Mijlociu susţin preţurile, pe măsură ce ameninţările cu represalii continuă să crească mai puternice”, a declarat Tim Snyder, economist şef la Matador Economics.

O nouă rundă de discuţii pentru încetarea focului în Gaza a fost în desfăşurare în capitala Qatar Doha, joi după-amiază, în timp ce autorităţile palestiniene din domeniul sănătăţii au declarat că numărul morţilor din război a depăşit 40.000 şi au crescut presiunile pentru a pune capăt războiului în enclava palestiniană.

Conflictul Rusia-Ucraina a menţinut la rândul său preţurile ridicate. Rusia a anunţat joi că va consolida apărarea frontierei, va îmbunătăţi comanda şi controlul şi va trimite forţe suplimentare, la câteva zile după ce Ucraina a făcut cel mai mare atac asupra teritoriului său suveran de după al Doilea Război Mondial.

Ambele valori de referinţă ale petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de 1%, după ce stocurile de ţiţei din SUA au crescut în mod neaşteptat. Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,4 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 9 august, în comparaţie cu estimările pentru o retragere de 2,2 milioane de barili.

Creşterea producţiei fabricilor din China a încetinit în iulie, în timp ce producţia rafinăriilor a scăzut pentru a patra lună, subliniind redresarea economică neregulată a ţării şi limitând creşterea preţurilori petrolului de joi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.