Statele Unite doresc ca ancheta privind cei 23 de înotători chinezi acuzaţi de dopaj, apoi exoneraţi înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, să fie făcută publică, dar agenţia chineză antidoping a declarat joi că nu va dezvălui "niciodată" rezultatele, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O astfel de cerere, fără niciun temei juridic, reprezintă o încălcare a Codului mondial antidoping şi a drepturilor şi intereselor legitime ale sportivilor", a declarat Agenţia chineză antidoping (Chinada) într-un comunicat. "Nu vom accepta niciodată solicitarea USADA (agenţia americană antidoping) şi a anumitor membri ai Congresului SUA de a publica dosarul", a precizat sursa citată.

În aprilie, New York Times şi postul german ARD au raportat că 23 de înotători chinezi au fost testaţi pozitiv în 2021 pentru trimetazidină - o substanţă care poate îmbunătăţi performanţa. Niciunul dintre cei 23 de înotători nu a fost suspendat sau sancţionat, întrucât WADA a acceptat explicaţia autorităţilor chineze conform căreia rezultatele s-au datorat contaminării alimentelor dintr-un hotel în care aceştia au fost cazaţi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Mai mulţi dintre aceşti sportivi au continuat să câştige medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar unsprezece dintre ei se numără printre înotătorii selectaţi pentru Jocurile Olimpice din 2024 (26 iulie-11 august).

Marţi, legenda americană Michael Phelps şi Allison Schmitt, de patru ori medaliată cu aur, au apărut în faţa Congresului SUA pentru a solicita reformarea Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) în legătură cu gestionarea cazurilor de dopaj din nataţia chineză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.