Asociaţia Internaţională de Box (IBA) a acuzat miercuri Comitetul Internaţional Olimpic că face prea puţin pentru a recompensa boxerii şi a cerut premii în bani pentru aceştia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare deschisă, IBA, care nu mai este o federaţie recunoscută de CIO, a menţionat că medaliile olimpice nu sunt o recompensă suficientă pentru sportivii de la JO.

"Medaliaţii ar trebui să primească acele premii finale făcute din metalele corespunzătoare", a declarat IBA. "În prezent, medaliile olimpice nu reflectă valoarea lor, ceea ce este lipsit de respect faţă de sportivii care se antrenează din greu timp de mulţi ani şi sacrifică atât de mult pentru a ajunge la cel mai înalt nivel."

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În urmă cu un an, CIO a decis să retragă recunoaşterea IBA pentru că aceasta nu a finalizat reformele privind guvernanţa, finanţele şi aspectele etice. Curtea de Arbitraj pentru Sport a respins un apel al IBA în aprilie.

"Sportivii sunt cei care aduc venituri substanţiale CIO, ceea ce nu este absolut deloc recunoscut. Medaliaţii olimpici nu primesc premii în bani, chiar dacă CIO obţine profituri semnificative din drepturile TV, sponsori şi vânzarea de bilete", a declarat IBA. "Este evident că acest profit enorm este posibil doar datorită sportivilor, antrenorilor lor şi federaţiilor sportive. Acest lucru trebuie schimbat urgent acum".

CIO nu oferă plăţi pentru medaliile de la JO. Cu toate acestea, forul redistribuie o parte din veniturile generate de Jocuri părţilor interesate, inclusiv federaţiilor internaţionale şi comitetelor olimpice naţionale.

Competiţia de box de la Jocurile de la Paris este organizată de CIO, dar organismul olimpic a declarat că nu mai poate continua să facă acest lucru, iar locul acestui sport la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028 este sub semnul întrebării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.