Campioana U Banca Transilvania Cluj a anunţat, vineri, transferul jucătorului american Zavier Marquis Simpson, care evoluează pe postul de conducător de joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 27 de ani şi 1.73 metri înălţime, a absolvit Michigan College, iar în noiembrie 2020 a semnat cu Los Angeles Lakers, continuând în G-League, la Oklahoma City Blue.

A urmat Oklahoma City Thunder, în 2022, cu debut împotriva celor de la Portland Trail Blazers, când a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări şi 2 capace. Conducătorul de joc a mai făcut meciuri bune împotriva lui Utah Jazz şi Los Angeles Clippers, totalizând 4 apariţii în maioul celor de la City Thunder, cu statistici de 11.0 puncte, 7.5 pase decisive şi 5.3 recuperări.

Totodată, Simpson a mai jucat pentru Grises de Humacao (Puerto Rico) şi Motor City Cruise (G-League), în sezonul precedent. Zavier a fost unul dintre cei mai productivi jucători din ediţia anterioară a G-League, contabilizând medii de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive şi 4.8 recuperări, anunţă U BT Cluj.

Drept urmare, în primăvară a fost din nou ales de către o franciză din NBA, şi anume Memphis Grizzlies. Noul nostru conducător de joc a evoluat în 7 meciuri disputate în ultima parte a stagiunii şi a strâns statistici de 6.0 puncte, 3.6 pase decisive şi 2.9 recuperări.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cu U BT Cluj, Simpson va juca şi în BKT EuroCup, primul meci fiind programat în 25 septembrie, în BT Arena, cu Cedevita Ljubljana. Meciurile din tur se joacă între 24 septembrie – 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.