Profesorii ieşeni vor declanşa o grevă de avertisment marţi, nemulţumiţi că Guvernul a renunţat la majorarea salariilor din învăţământ cu 20 la sută, de la 1 iulie, activitatea în şcoli urmând să fie întreruptă între orele 11.00 şi 13.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, care are aproximativ 8.500 de membri, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, că activitatea în şcolile din judeţ va fi întreruptă marţi, timp de două ore.

”USLIP Iaşi a demarat până în acest moment toate procedurile legale, care implică declanşarea grevei generale. Unităţile şcolare au fost notificate încă de vineri de iminenţa declanşării conflictului de muncă. Marţi, între orele 11.00 şi 13.00, va fi declanşată greva de avertisment, prin întreruperea lucrului în toate unităţile afiliate”, se arată într-un comunicat al USLIP Iaşi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit liderului USLIP Iaşi, Laviniu Lăscustă, peste 5.000 de membri de sindicat din cei 8.500 au semnat pentru intrarea în grevă generală.

Lăcustă susţine că un protest pe termen nelimitat ar putea fi declanşat în judeţul Iaşi în cursul zilei de miercuri, dacă va exista o decizie în acest sens luată de liderii FSLI, federaţie din care face parte şi USLIP Iaşi.

”Noi la Iaşi suntem pregătiţi, însă în luptă trebuie să mergem toţi. Trebuie să intrăm simultan în grevă, şi tot simultan să încetăm protestul. Altfel, nu vom rezolva mare lucru”, susţine Laviniu Lăcustă, liderul sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar ieşean.

Sindicatele din educaţie sunt nemulţumite că Guvernul a renunţat să majoreze lefurile în învăţământ cu 20 la sută, începând cu 1 iulie, propunând ca o creştere, cu 25 la sută, să aibă loc de la 1 ianuarie 2017.

Profesorii de la şcolile din Sectorul 6 al Capitalei, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor intra, luni, în grevă, nemulţumiţi de Legea salarizării, a declarat, duminică, pentru News.ro preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, precizând că încă nu s-a luat o decizie la nivel naţional privind organizarea unui protest, în condiţiile în care nu a fost centralizată situaţa de la toate filialele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.