Pompierii din mai multe judeţe continuă să intervină în judeţul Galaţi, la zece zile de la producerea inundaţiilor care au afectat aproape 7.000 de gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Au trecut 10 zile de la inundaţiile din judeţul Galaţi, iar pompierii continuă să sprijine comunităţile afectate. Ieri, salvatorii care au intervenit în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi au fost înlocuiţi de un nou schimb de forţe. Astfel, alţi aproximativ 900 de pompieri au preluat misiunile celor care, în ultimele trei zile, au acţionat pentru a evacua mâlul din case, curţi şi subsoluri, pentru a curăţa drumurile locale de aluviunile aduse de ape şi pentru a evacua bunurile cetăţenilor”, a transmis, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sursa citată a precizat că echipele de pompieri care se alătură în aceste momente celor de la ISU Galaţi provin din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti-Ilfov, fiind pregătite să intervină pentru cel puţin trei zile.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

Potrivit ultimului bilanţ trimis de autorităţile din Galaţi, numărul gospodăriilor afectate se apropie de 7.000, dar evaluarea continuă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.