Israelul a declarat la sfârşitul zilei de luni că intenţionează să efectueze mai multe lovituri în Liban împotriva unei instituţii financiare conduse de Hezbollah pe care a vizat-o cu o seară înainte şi despre care spune că foloseşte depozitele clienţilor pentru a finanţa atacuri împotriva Israelului, relatează France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cel puţin 15 sucursale ale Al-Qard Al-Hasan au fost lovite duminică târziu în cartierele sudice ale Beirutului, în sudul Libanului şi în estul Văii Bekaa, unde Hezbollah are o prezenţă puternică.

Una dintre lovituri a aplatizat o clădire de nouă etaje din Beirut, cu o ramură în interior. Armata israeliană a emis avertismente de evacuare înaintea loviturilor şi nu au fost raportate victime.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a plecat luni spre Orientul Mijlociu pentru a face un nou efort în vederea obţinerii unei încetări a focului în Gaza, cu două săptămâni înainte de alegerile din SUA, considerând că uciderea de către Israel a liderului Hamas reprezintă o nouă oportunitate.

Aceasta va fi cea de-a 11-a călătorie în Orientul Mijlociu a celui mai înalt diplomat american de la izbucnirea războiului în urmă cu un an, Blinken avertizând la ultima sa vizită în Israel, în august, că aceasta ar putea fi „ultima şansă” pentru un plan de încetare a focului condus de SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.