Nava-şcoală ”Mircea” va pleca, miercuri, într-un marş de instrucţie în Marea Mediterană, urmând să parcurgă 3.400 de mile marine în 40 de zile şi să acosteze în cinci porturi. La bordul navei se vor pregăti 86 de studenţi de la Academia Navală şi opt studenţi străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nava-şcoală «Mircea» va pleca miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanţa, în marşul internaţional de instrucţie din acest an al studenţilor Academiei Navale «Mircea cel Bătrân». Pe parcursul celor peste 40 de zile de marş, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine şi va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franţa), Palermo (Italia) şi Bodrum (Turcia)”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale Române.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Ei au menţionat că la bordul navei simbol a Forţelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenţi din anul al II-lea de la Academia Navală, precum şi opt studenţi străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania şi Turcia.
 
”Tinerii cadeţi se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală «Mircea cel Bătrân» şi a instructorilor de la bordul navei. Pe lângă misiunea de a îi pregăti pe viitorii ofiţeri de Marină şi inspectori din structurile Poliţiei de Frontieră, nava-şcoală «Mircea» are şi un rol important de reprezentare, velierul fiind Ambasadorul Onorific al României pe mările şi oceanele lumii, precum şi Ambasador al României sustenabile”, a mai transmis sursa citată. 
 
Ceremonia de plecare a navei se va desfăşura miercuri, începând cu ora 10.00. Velierul va reveni în portul militar Constanţa la începutul lunii august.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.