Ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat 20 de noi contracte de finanţare pentru investiţii locale în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi, precizând că peste 1.800 de persoane vulnerabile vor beneficia în mod direct de servicii sociale de calitate. Cele 20 de proiecte vor fi finanţate prin PNRR cu suma de aproape 80 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectele selectate pentru finanţare au fost depuse de autorităţi ale administraţiei publice locale şi judeţene şi vizează dezvoltarea de servicii sociale noi, prin investiţii în construcţia unor clădiri noi, la standarde nZEB şi nZEB+ (consum redus de energie), precum şi operaţionalizarea unor servicii comunitare care să sprijine strategia Guvernului de dezinstituţionalizare şi prevenire a instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi.

Serviciile dezvoltate prin aceste proiecte sporesc accesul persoanelor adulte cu dizabilităţi la servicii de calitate şi conduc la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi incluziunii sociale a acestora.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Indiferent câte se schimbă în viaţa noastră, un lucru trebuie să rămână de neclintit: solidaritatea cu oamenii aflaţi în nevoie. Reformarea sistemului de asistenţă socială în România a început anul trecut ca răspuns la nevoia de schimbare  a mecanismului de funcţionare, a principiilor şi modului în care se pot acorda servicii pentru cei aflaţi în nevoie. Reformele nu îşi ating cu adevărat scopul decât dacă sunt însoţite de investiţii relevante, care să răspundă nevoilor reale ale cetăţenilor. Prin semnarea celor 20 de noi contracte de finanţare pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare destinate persoanelor cu dizabilităţi, peste 1.800 de persoane vulnerabile vor beneficia în mod direct de servicii sociale de calitate”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Cele 20 de proiecte  vor fi finanţate prin PNRR cu suma totală de 79.035.640 de lei (aproximativ 13.400.000 €).

”Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) a axelor de finanţare prin PNRR, în total, sunt finanţate 94 centre de zi  pentru persoane cu dizabilităţi, cu o valoare totală de 35.000.000 de euro. Astfel, numărul total de beneficiari sprijiniţi prin implementarea acestor proiecte este de aproximativ 8.500 persoane cu dizabilităţi. Proiectele au fost semnate în cadrul Investiţiei I.2 - Reabilitarea, renovarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, ţinta 396 - Noi servicii comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi, cu termen de realizare Q4 2025”, a precizat Ministerul Muncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.