Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre prin care cetăţenii Statelor Unite ale Americii sunt scutiţi de obligaţia de a deţine vize de lungă şedere, beneficiind astfel de o procedură simplificată pentru şederi prelungite în România şi alte state Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, Executivul a adoptat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 732/2002 privind exceptarea unilaterală a cetăţenilor Statelor Unite ale Americii de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare în România.

La 4 ianuarie 2024 a intrat în vigoare Decizia (UE) nr. 210/2024 a Consiliului din 30 decembrie 2023, publicată în Jurnalul Oficial al UE, privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria, mai arată comunicatul de presă al Guvernului. Astfel, România este obligată să aplice integral acquis-ul Schengen, inclusiv pentru vizele de scurtă şedere.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Conform noilor reglementări, cetăţenii ţărilor terţe, indiferent dacă au nevoie de viză sau nu, pot rămâne în spaţiul Schengen, inclusiv în România, pentru maximum 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Calculul acestei perioade se face prin cumularea zilelor petrecute în România cu cele din alte state Schengen. Această decizie asigură aplicarea uniformă a regulilor Schengen în România, facilitând controlul asupra şederilor în spaţiul Schengen.

Măsura are scopul de a îmbunătăţi mobilitatea şi de a facilita relaţiile internaţionale, menţinând totodată un control riguros asupra duratei şederilor în spaţiul Schengen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.