Peste 5.000 de profesori ieşeni afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au declanşat marţi o grevă de avertisment de două ore, cerând Guvernului să respecte promisiunile privind majorarea salariilor în domeniul educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USIP Iaşi Laviniu Lăcustă, a declarat pentru News.ro că protestul are loc între orele 11.00 şi 13.00 şi că acţiunea se desfăşoară în toate şcolile unde există membri ai acestui sindicat.

"Profesorii au intrat la ore, dar nu sunt efectuate activităţi didactice. Sub nicio formă nu va fi permisă plecarea elevilor de la ore sau lăsarea acestora liberi”, a afirmat liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit acestuia, dreptul de a protesta este unul constitutional, în timp ce "ameninţările în astfel de momente nu sunt de dorit şi sunt descalificante”.

"Este incalificabil ca un mi­nistru al Educaţiei să profereze ameninţări cu datul în judecată la adresa cadrelor didactice. Îi reamintim domnului ministru că greva este un drept constituţional pentru care au murit oameni în anul 1990“, a afirmat preşedintele USLIP Iaşi.

În ceea ce priveşte greva generală pe termen nelimitat, şansele declanşării acestui protest sunt minime, liderii USLIP Iaşi susţinândcă vor întrerupe total lucru numai dacă la nivel national va fi luată o astfel de decizie.

„După ora 13.00 ne vom consulta aici la Iaşi şi vom vedea ce vom face. Negocierile sunt soluţia cea mai bună. Revendicările pe care leavem pot fi rezolvate şi pe cale amiabilă“, mai declarat Laviniu Lăcustă.

Profesorii sunt nemulţumiţi că li s-a promis o mărire salarială cu 20 la sută începând cu 1 iulie, iar Guvernul a amânat această măsură pentru 1 ianuarie
2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.