Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care 10 apartamente ale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au fost puse la dispoziţia unor familii ale căror locuinţe au fost sever afectate de explozia care a apărut din cauza unei acumulări de gaze într-un bloc din Bistriţa. Apartamentele ANL vor găzdui cele 10 familii până la remedierea avariilor din locuinţele pe care le deţin, pentru o durată care nu poate depăşi 5 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul vine în sprijinul persoanelor afectate de distrugerea parţială a blocului situat în municipiul Bistriţa, str. Arţarilor nr. 20, ca urmare a exploziei produsă în 19 octombrie 2016, punând la dispoziţie un număr de zece locuinţe situate în blocurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu destinaţia de locuinţe de necesitate”, transmite Executivul.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că autorităţile locale din Bistriţa nu au un fond locativ propriu astfel încât să sprijine familiile. În urma evaluării pagubelor, s-a constatat că în cazul a 10 dintre cele 21 de apartamente afectate, locatarii nu se pot întoarce până la remedierea pagubelor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Explozia a avut loc în noaptea de 18 spre 19 octombrie, într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din centrul municipiului Bistriţa. Atunci, aproximativ o sută de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate.

În urma deflagraţiei, nouă persoane au fost rănite, între care şi un bebeluş de nouă luni. Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, un tânăr de 24 de ani, a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fiind transportat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Ulterior, a decedat.

De asemenea, 25 de apartamente din blocul din apropiere au fost afectate de suflul exploziei, fiind sparte ferestrele locuinţelor.

Blocul unde s-a produs deflagraţia are cinci etaje şi două scări cu câte 20 de apartamente.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul exploziei.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, declara, miercuri, pentru News.ro că explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze, constituindu-se o comisie care să stabilească dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată.

Vineri, 64 de locatari din blocul afectat de o explozie s-au întors în apartamente lor, după ce în cazul acestora a fost reluată alimentarea cu gaze şi energie electrică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.