Judeţul Buzău înregistrează încă o medie de 10, a doua, la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare la nivelul judeţului crescând uşor, de la 70.06 la sută la 70.12 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în urma rezolvării contestaţiilor, încă un elev a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Este vorba despre o elevă de la Colegiul Naţional Spiru Haret, fiind a doua care obţine  media maximă, după ce iniţial un singur elev, de la Colegiul Naţional B.P.Hasdeu, a luat 10.00. Eleva a avut iniţial nota 9.95 la matematic, obţinând nota maximă după contestaţii.

 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Şi alţi tineri din judeţ au reuşit să obţină note mai mari după recorectarea tezelor. De exemplu, unui absolvent de la Liceu Pedagogic i-a fost mărită nota la română de la 8,75 la 9,30, în timp ce un fost elev al Şcolii Nr 1 a luat la aceeaşi probă 9,50, faţă de 8,70 cât avusese iniţial. În schimb, un absolvent al Şcolii 15 din municipiul Buzău a avut de pierdut. A contestat nota la Limba română şi i-a fost scăzută de la 9,30 la 8.95.

După contestaţii, rata de promovare la Evaluarea Naţională a crescut uşor în judeţul Buzău.

"Din totalul de 3365 elevi înscrişi, au fost prezenţi 3133 de elevi, din care, după contestaţii, 2197 elevi au obţinut medii peste 5. Astfel, la disciplina limba şi literatura română, rata de promovare a crescut de la 76,13%, la 76,20% iar la disciplina matematică, rata de promovare a crescut de la 63,11% la 63,18%.Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut cu una, astfel că la nivelul judeţului Buzău există două medii de 10 (zece). La Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a, 2024, rata de promovare în judeţul Buzău a crescut cu 0,06% de la 70,06% la 70,12%", transmite IŞJ Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.