Un bărbat a fost supus unei operaţii dificile la Spitalul de Neurorchirurgie din Iaşi, unde i-a fost extrasă o tumoră pe creier având dimensiunea de zece centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul are 58 de ani şi este din judeţul Neamţ.
“Am fost la spital la Piatra Neamţ prima dată şi de acolo m-au trimis la Iaşi. Operaţia a fost perfectă. Aproape perfectă, pentru că a fost o zonă unde nu a putut să ajungă, era vascularizaţia prea mare. E o minune. Când m-au anunţat că voi pleca acasă curând, am rămas uimit“, a afirmat Gheorghe Dogaru.
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Lucian Eva, a declarat că tumora a fost descoperită la Spitalul Judeţean Neamţ, aceasta având dimensiunea de zece centimetri.
“Tumora era localizată la nivelul şanţului olfactiv, intracerebral, ceea ce este cunoscut sub numele de meningiom olfactiv. Pacientul a ajuns la noi cu sindrom de lob frontal, uşor confuz. Avea dureri de cap şi o lipsă a mirosului. S-a intervenit chirurgical, s-a făcut o rezecţie microscopică subtotală a acestei leziuni. A mai rămas un mic rest care va fi tratat ulterior în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. A fost un meningiom de gradul unu, deci şansele lui de vindecare sunt foarte mari pentru că recidiva în acest caz este undeva de 15 la sută. Prin tehnologia pe care o deţinem putem avea un control local aproape de sută la sută asupra acestor tipuri de tumori“, a declarat medicul Lucian Eva.
Potrivit medicului ieşean, pacientul se simte bine şi va fi externat în perioada următoare. El îşi va putea relua în mod normal activitatea profesională şi socială.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.