Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a criticat, sâmbătă, la Târgovişte, guvernarea Cabinetului condus de Dacian Cioloş, în special prestaţia miniştrilor Justiţiei şi Agriculturii, el mărturisind că nu ştie dacă această guvernare o să funcţioneze, ”pentru că s-ar putea să păţească pocinogul şi să se trezească cu o moţiune de cenzură”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Din păcate am avut gura păcătoasă. Performanţa Guvernului nu e bună şi vedem zilnic gafele miniştrilor: ministrul justiţiei, ministrul agriculturii. (..) Până şi primul ministru a trebuit să îl pună la punct pentru gafa pe care a făcut-o. Lista e foarte lungă, din păcate, şi lipsa de experienţă, lipsa de pregătire se văd în modul în care gestionează lucrurile, nemaivorbind de faptul că este o caracteristică a unei astfel de formule şi anume evitarea asumării responsabilităţii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Târgovişte.

El a criticat lipsa de responsabilitate a actualului Guvern tehnocrat, care nu are ”nicio legitimitate politică”. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Aceasta e caracteristica, să zicem, formulei tehnocrate: nu îşi asumă responsabilităţi şi dacă ar fi fost un guvern instalat pentru 3 luni de zile, care să pregătească alegerile, hai să zicem, dar avem un guvern care o să funcţioneze, nu ştiu dacă o să ajungă să funcţioneze pentru că s-ar putea să păţească pocinogul şi să se trezească cu o moţiune de cenzură”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a menţionat că acest Guvern a fost proiectat să funcţioneze un an de zile şi acest lucru nu e bun ”pentru sănătatea democraţiei”.

”Existau formule politice bazate pe o majoritate parlamentară care ar fi trebuit să fie utilizate pentru a respecta spiritul democratic”, a mai arătat Tăriceanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.