Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat, referindu-se la cererea de plată numărul 3 din PNRR, că nu se pierde niciun ban şi că România va primi o plată parţială, aşa cum s-a întâmplat şi la cererea de plată numărul 2. El a explicat că ţara noastră are o perioadă de şase luni pentru a rezolva cele şase jaloane neîndeplinite sau îndeplinite parţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Adrian Câciu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre cererea de plată numărul 3 din PNRR şi despre faptul că şase jaloane din cele 74 sunt neîndeplinite sau doar parţial îndeplinite. 
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Să ne înţelegem, nu se pierde niciun ban. Nu se plătesc în acelaşi timp. O plată parţială vom avea, cum am avut şi la cererea de plată numărul 2. Acum nu am exact cifra, aştept scrisoarea oficială. Nu merg nici pe elementele de surse care au apărut astăzi în presă, dar pot să zic că totuşi evoluţia sumei este una, de la o săptămână la alta, a mai crescut pentru că s-a văzut această chestiune politică din România, care nu trebuia să existe din punctul meu de vedere”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 
 
El a fost întrebat dacă cei de la Comisia Europeană sunt îngrijoraţi de situaţia politică de la Bucureşti.
 
”Dumneavoastră ce aţi face? Dumneavoastră finanţaţi o ţară, care îşi asumă că face nişte lucruri. Başca că nu le-a făcut pe unele dintre ele, că de cele şase jaloane, despre care poate intrăm în detalii totuşi, discutăm de aproape un an de zile. Singurul unde s-a lucrat a fost partea cu AMEPIP, cu reluarea procedurii la AMEPIP. Nu s-a terminat, că ai reluat procedura, n-ai închis-o şi se consideră parţial îndeplinit, trebuie să se închidă procedura, undeva în decembrie se va închide şi atunci acel jalon va fi îndeplinit. Dar erau şi altele care puteau fi rezolvate”, a afirmat Adrian Câciu.
 
El s-a referit şi la situaţia metroului de la Cluj-Napoca. 
 
”Discutăm de metroul de la Cluj, da? Păi discutăm de metroul de la Cluj. Nu s-a rezolvat problema metroului de la Cluj. Drept pentru care metroul de la Cluj, vom avea o plată parţială pe el şi la revizuirea PNRR metroul de la Cluj va fi scos ca investiţie din PNRR şi se va duce în altă sursă de finanţare de la Ministerul Transportului din obligaţiuni verzi pe care le emite România. Banii aferenţi metroului de la Cluj, cei 300 de milioare de euro, că atâta e investiţia din PNRR, vor fi relocaţi la o investiţie de succes şi care nu are probleme din perspectiva Comisiei. Ce reproşează Comisia? Nu a fost publicat în JOUE anunţul pentru lansarea licitaţiei, la valoare actualizată a contractului de execuţie. Asta spune Comisia. (...) Toate se vor rezolva. Avem această perioadă de şase luni în care să rezolvăm aceste probleme”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.