Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, marţi, că România performează la toate capitolele şi este un stat membru care poate emite pretenţii la orice funcţie din UE, el precizând că şi pretenţia pentru funcţia de secretar general al NATO a fost o o candidatură bine gândită i nu crede că a fost exagerată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România performează la toate capitolele şi este un stat membru care poate emite pretenţii la orice funcţie a Uniunii Europene. România şi-a adus contribuţia din toate punctele de vedere la dezvoltarea Uniunii şi la crearea acestei stabilităţi. Sper ca atunci când se vor lua deciziile privind aceste funcţii, să se ţină seama de acest aspect. România poate să emită pretenţii la orice funcţie a UE”, a declarat senatorul UDMR, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre negocierile pentru funcţiile din cadrul instituţiilor europene, după alegerile europarlamentare. 

Despre portofoliul pe care ar trebui să âl negocieze ţara noastră, Tanczos Barna a spus că această funcţie poate fi ncepând de la comisarul pe apărare, orie poziţie care este în relaţie directă cu contribuţia României. 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Eu cred că şi pretenţia pentru funcţia de secretar general al NATO a fost o o candidatură bine gândită, nu cred că a fost exagerată. Vedem acum că lucrurile s-au schimbat puţin după negocierile cu Slovacia şi Ungaria, dar candidatura domnului Iohannis a demonstrat încă o dată că România este o ţară care înţelege fenomenele la nivelul UE şi poate să candideze la orice post, orice funcţie de conducere. Avem persoane pregătite, avem persoane cu experienţă, de ce nu?”, a comentat acesta. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.