Liderul AUR George Simion a afirmat luni, la deschiderea anului şcolar la Liceul ”Vasile Racotta”, din comuna Ştorobăneasa, din judeţul Teleorman, că fiecare copil are dreptul la şanse egale, şi copiii din mediul rural, şi copiii din mediul urban, şi copiii din Ştorobăneasa, şi copiii din Alexandria sau Bucureşti. spunându-le că au cu ce se mândri, pentru că nu sunt ”un neam de traistă”, cum ar vrea unii să se creadă. localitatea lor fiind întemeiată de un căpitan al lui Mihai Viteazul .”Vă doresc cât mai multora dintre voi să reuşiţi să terminaţi cele opt clase, cele 12 clase, să vă daţi Bacalaureatul la timp - este foarte important, şi să aveţi o carieră pe măsura vocaţiei voastre”, le-a transmis liderul AUR copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Sunt bucuros, foarte bucuros, că am ajuns astăzi aici, în Ştorobăneasa. Vreau să vă cunoaşteţi istoria localităţii, istoria meleagurilor voastre şi să ştiţi că fiecare copil are dreptul la şanse egale. Şi copiii din mediul rural, şi copiii din mediul urban, şi copiii din Ştorobăneasa, şi copiii din Alexandria sau Bucureşti. Iar voi, aici în Ştorobăneasa, aveţi cu ce să vă mândriţi. Nu sunteţi un neam de traistă, cum ar vrea unii să credem. Localitatea voastră este întemeiată de un căpitan al lui Mihai Viteazu, căpitanul Racottă, iar aici, în judeţ, Stanca Doamna, soţia lui Mihai Viteazu, a înfiinţat o biserică la Plăviceni. Să mergeţi acolo cu domnii profesori, să vă cunoaşteţi istoria neamului vostru şi istoria adevărată a acestor meleaguri şi a ţării”, a afirmat George Simion.
El a subliniat că foarte multe autorităţi, de-a lungul vremii, au spus că nu e atât de important să ai note bune la şcoală.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
”Eu vă zic altceva: ţineţi-vă de şcoală, învăţaţi cât de mult, ascultaţi-i pe profesori pentru că este singura noastră şansă ca ţară şi singura voastră şansă ca viitori cetăţeni, pentru a avea un viitor sigur şi pentru a progresa. Altfel o să rămânem în mediocritatea unde ne vor unii şi alţii ţinuţi.  E timpul să creştem, să înălţăm capul cu mândrie pentru cine suntem, pentru ce reuşim să acumulăm pe parcursul celor opt ani de şcoală. Vă doresc cât mai multora dintre voi să reuşiţi să terminaţi cele opt clase, cele 12 clase, să vă daţi Bacalaureatul la timp - este foarte important, şi să aveţi o carieră pe măsura vocaţiei voastre”, le-a transmis liderul AUR copiilor.
 
Simion i-a îndemnat pe copii să înveţe o meserie, spunându-le că meseria este brăţară de aur. 
”Vă doresc mult succes în noul an şcolar! Vă doresc vouă şi părinţilor voştri răbdare să faceţi faţă la atâtea reforme, mai mult sau mai puţin reuşite. Vasile Racottă, aici, la Ştorobăneasa, a luat parte la reforma educaţiei a lui Alexandru Ioan Cuza şi a întemeiat această şcoală. E important, cu mic cu mare, să lăsăm ceva în urma noastră. Doamne ajută! Vă doresc succes în noul an şcolar!”, a fost mesajul transmis de liderul AUR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.